Header image

Appelboom voor De Steenoven

HUMMELO- In bijzijn van wethouder Paul Hofman van Gemeente Bronckhorst plantte de landelijke organisatie Urgenda deze week een appelboom op het terras van IJsboerderij De Steenoven in Hummelo. De fruitboom dient als promotie van de Gelderse ‘Bos Battle’.

Urgenda zet met de Bos Battle een stap om CO2 uit de lucht te halen, als extra oplossing om snelle opwarming van de aarde tegen te gaan. Bomen kunnen in belangrijke mate bijdragen aan een oplossing voor twee dringende problemen: klimaatverandering en de afname van biodiversiteit. Bossen herbergen tal van diersoorten, leggen CO2 vast en zorgen voor schone lucht en verkoeling. Bomenranden kunnen akkerlanden verrijken en de biodiversiteit terugbrengen.

Urgenda daagt met de Bos Battle gemeenten, bedrijven, boeren, energiecoöperaties, scholen en burgers uit om mee te doen: welke Gelderse gemeente gaat het meest voor groen?

Dat de boom uiteindelijk terecht kwam bij IJsboerderij De Steenoven is geen toeval. Urgenda kwam via de Achterhoekse Groene Energiemaatschappij AGEM in contact met de lokale energiecoöperatie ‘Zonkracht Hummelo’. Deze energiecoöperatie heeft honderden zonnepanelen op de stal van de IJsboerderij liggen, die lokale huishoudens voorzien van groene energie. De aanplant van deze boom past naadloos in het gedachtengoed van deze coöperatie.

Bos Battle:                              https://www.urgenda.nl/themas/landbouw-en-biodiversiteit/bos-battle/

Op de foto van links naar rechts: Hanneke van Ormondt (Urgenda), Ronald Pelgrom (IJsboerderij 'De Steenoven'), Paul Hofman (Gemeente Bronckhorst)

Fotograaf: Mirre RensenAnder nieuws