Header image

Baasjes gezocht voor kittens

ACHTERHOEK - Op dit moment zitten in Doetinchem e.o. kittens te wachten op een nieuwe baas. Deze diertjes worden momenteel opgevangen door diverse gastgezinnen van Dierenbescherming OverGelder. Deze kittens brengen de eerste weken van hun leventje door in huiselijke kring. Hierdoor worden ze socialer en evenwichtiger dan een kitten die ergens buiten in een schuur of hooiberg wordt geboren en de eerste weken niks meekrijgt van het gezinsleven met aanrakingen van kinderen, huisdieren, geluid van stofzuigers e.d.

Een flink aantal kittens van de gastgezinnen zijn momenteel ‘klaar’ voor een nieuwe baas! Met ‘klaar’ bedoelen we dat de kittens ontwormd, ontvlooid, gechipt, geënt en oud genoeg zijn om te vertrekken vanuit het gastgezin. Bij dit vertrek krijgt de nieuwe eigenaar bovendien een formulier mee voor een gratis sterilisatie of castratie van de kat.

U begrijpt dat voor dit alles wel kosten aan verbonden zijn. Voor een katje afkomstig van een gastgezin betaalt u € 95,-. Maar daarvoor krijgt u dan ook wel heel veel terug! Wanneer u zelf bovenstaande behandelingen zou regelen, bent u veel duurder uit. Het belangrijkste is echter dat u een gezond, sociaal beestje krijgt waar u nog vele jaren plezier aan zult beleven!

Wie een jong katje wil aanschaffen vanuit Doetinchem e.o. kan contact opnemen met de coördinator kittenopvang regio Doetinchem, Lisette van Dijck 06-53366652.Ander nieuws