Header image

“Borstvoeding doe je samen!”

ACHTERHOEK - “Borstvoeding doe je samen!” Dat is dit jaar het thema van het Wereld Borstvoeding Week van 30 september tot en met 6 oktober 2013.

Elk jaar, rond de 40ste week, wordt de Wereld Borstvoeding Week georganiseerd. Gedurende deze week staat het belang van borstvoeding in verschillende landen van de wereld in de kijker.

Het thema van dit jaar is: “Borstvoeding doe je samen”. Met dit thema wil men de nadruk leggen op het feit dat het belangrijk is om in contact te komen met andere borstvoedende moeders en bekende borstvoedingsspecialisten. Zelfs wanneer het starten met borstvoeding geven gemakkelijk verloopt, daalt na enkele weken of maanden het borstvoedingscijfer scherp. Op de momenten dat moeders geen contact met kraamzorgorganisaties meer hebben, wordt de steun van ervaringsdeskundigen - zoals andere borstvoedende moeders - essentieel. Ondersteuning om langer te kunnen voeden kan op verschillende manieren plaatsvinden. Zo is Yunio actief in diverse babycafé’s, bijvoorbeeld in Ede, Utrecht, Doetinchem, Lochem en Winterswijk. Deze café's bieden moeders - maar ook vaders of grootouders - de gelegenheid om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. Er is ook een deskundige aanwezig, zoals een verloskundige, kraamverzorgende, lactatiekundige of jeugdverpleegkundige. Als er vragen zijn, kan een jeugdverpleegkundige altijd op huisbezoek komen. Daarnaast kan men ook altijd het inloopspreekuur bezoeken bij een consultatiebureau in de buurt.

Voor meer info over borstvoeding kijk op www.yunio.nl of bel 0900-9864 (10 ct/min). Voor meer info over de Wereld Borstvoeding Week, kijk op www.borstvoeding.nl.Ander nieuws