Header image

Controle door politie op hardrijders in 30-km zone in Zeddam

ZEDDAM - De politie heeft maandag 6 februari een snelheidscontrole gehouden in de 30-km zone van de Oude Doetinchemseweg in Zeddam. De hoogst gemeten snelheid betrof 60 km/u. Snelheidsovertreders kunnen rekenen op flinke boetes.

De politie controleert regelmatig in 30-km zones om daar de verkeersveiligheid te waarborgen. Deze 30-kilometerweg ligt op de route van veel schoolgaande jeugd en volgens buurtbewoners rijden veel automobilisten harder dan daar is toegestaan. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

Van de 160 gecontroleerde voertuigen, reden er 60 te hard. Ruim één derde van de overtreders reed meer dan 10 km/u te hard. Snelheidsovertredingen tot 10 á 15 km boven de limiet van 30 km/u kosten binnen de bebouwde kom jaarlijks circa tienvoetgangers en fietsers het leven. Zo’n 200 mensen worden zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.

Vanaf 1 januari 2012 gelden nieuwe tarieven voor verkeersovertredingen. Hierbij geldt het principe: hoe gevaarlijker, hoe duurder. Ook de tarieven voor snelheidsovertredingen in 30-kilometerzones zijn aangepast.Ander nieuws