Cruzeiro opnieuw winnaar Terborg Toernooi

TERBORG - Het Braziliaanse Cruzeiro heeft afgelopen zondag, 1 juni 2014, opnieuw het Terborg Toernooi gewonnen. De Zuid-Amerikaanse titelverdediger won in de finale het Braziliaanse onderonsje van Fluminense met 2-0.

Het was voor de vierde opeenvolgende keer, een unicum, dat het ijzersterke Cruzeiro beslag wist te leggen op de titel van het prestigieuze Terborg Toernooi. Nadat de ploeg uit Belo Horizonte vorig jaar al de wisselbeker mee naar huis mocht nemen, gaat de nieuwe cup opnieuw het vliegtuig in richting het WK-thuisland.

Het podium in het Achterhoekse Terborg was geheel Braziliaans, Atletico Mineiro wist in de strijd om de derde plaats met 1-0 te winnen van Ajax Cape Town.

Naast het winnen van het toernooi werd Cruzeiro-spits Hugo Regelli Oliveira Andrade uitgeroepen tot topscorer van het toernooi met 4 doelpunten.

Keeper van het toernooi werd Uilson Pedruzi de Oliveira van Atletico Mineiro. De snelle vleugelaanvaller Ramirez Garcia José David van het landenteam van Mexico werd gekroond als beste speler van het toernooi.

Eindstand Terborg Toernooi 2014:

1. Cruzeiro 2. Fluminens 3. Atletico Mineiro 4. Ajax Cape Town 5. Tottenham Hotspur 6. Feyenoord 7. Mexico 8. Vitesse 9. De Graafschap 10. Dalian Aerban FC

Beste speler van het Terborg Toernooi 2014: Ramirez Garcia José David (Mexico)

Beste keeper van het Terborg Toernooi 2014: Uilson Pedruzi de Oliveira (Atletico Mineiro)

Topscorer van het Terborg Toernooi 2014: Hugo Regelli Oliveira Andrade (4 doelpunten)