Header image

De Bob als koning ontvangen bij discotheek De Radstake

HEELWEG - Aanstaande zaterdag, 5 februari, worden alle Bobs die naar De Radstake rijden gekroond tot koning.

Bij de ingang van de discotheek staat een troon klaar waarop de Bob plaats mag nemen voor zijn kroning. Het project wordt georganiseerd door Stichting TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. Met het project wil TeamAlert discotheekbezoekers op een leuke manier bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

TeamAlert richt zich met ‘Bob is Koning’ op discotheekbezoekers die na het stappen nog met de auto naar huis moeten. Twee lakeien van TeamAlert spreken vriendengroepen bij binnenkomst aan met de vraag wie zijn vrienden veilig naar huis rijdt. Deze Bob wordt gekroond en mag samen met zijn vrienden op de foto. De vrienden kunnen bedankjes op het passe-partout van de foto schrijven. Als de Bob aan het eind van de avond 0,0 promille blaast, krijgt hij of zij de foto met passe-partout mee naar huis als dank voor de veilige terugrit.

Aanstaande zaterdagavond zullen ook een aantal politici De Radstake bezoeken, waaronder Jan Jacob van Dijk, CDA kandidaat-lijsttrekker voor de provincie Gelderland en Tweede Kamerlid Sabine Uitslag. Het CDA campagneteam start het bezoek aan het uitgaanscentrum, met een bijeenkomst waarin alle aspecten van sociale veiligheid centraal zullen staan. De politici gaan hierover in gesprek met TeamAlert, medewerkers van dancing De Radstake en vertegenwoordigers van vervoersorganisatie Arriva.

Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één onder jongeren. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.Ander nieuws