Header image

Duo aangehouden in Vorden voor diefstal koper

VORDEN - De politie heeft maandagavond 27 februari, dankzij een oplettende getuige, op de Ruurloseweg in Vorden twee mannen uit de gemeente Doetinchem aangehouden. Ze worden ervan verdacht koper te hebben gestolen bij een leegstaand pand aan de Ruurloseweg in Vorden.

De politie kreeg rond 19.30 uur de melding dat een getuige een voertuig had zien staan bij een voormalig restaurant. Ook had hij verdachte geluiden gehoord in het pand.

De getuige vond het vreemd en belde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en zagen dat er een deur was opengebroken. Bij het pand zagen agenten een 29-jarige man lopen. Hij had een onduidelijke verklaring voor zijn aanwezigheid en is aangehouden.

Omdat het vermoeden bestond dat er nog een man bij het pand was, is er een politiehond ingezet. Deze vond korte tijd later een tweede man in de stuiken nabij het voormalige restaurant. Ook hij, een 30-jarige man, is aangehouden. Eén van de mannen had koperen buizen bij zich die vermoedelijk gestolen waren.

Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.Ander nieuws