Header image

DUO fietsevenement in de Achterhoek

Achterhoek - Op maandag 20 mei 2019 vindt weer het regionale DUO-fiets evenement plaats in de gemeente Montferland. Zorgorganisatie Azora werkt samen met collega zorginstellingen uit de hele Achterhoek, de gemeente Montferland en Achterhoek in Beweging om bewoners en begeleiders een prachtige middag te bezorgen. Ook de Stichting Hersenletsel is één van de deelnemers dit jaar.

 

De partijen willen met het evenement aandacht vragen voor het fenomeen DUO-fietsen. DUO-fietsen worden bij zorginstellingen steeds vaker aangeschaft en ingezet voor mensen die door hun leeftijd of door een beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen met een begeleider en met trapondersteuning kan met een DUO-fiets toch weer genoten worden van een rondje door je dorp of een rondje in de natuur. Dat geeft zowel de begeleider als de bewoner of cliënt veel plezier. Samen naar buiten, onderweg een gesprekje of juist genieten van de stilte.

 

Vrijwilligers die het leuk vinden om te fietsen met bewoners zijn bij elke zorgorganisatie altijd van harte welkom. U kunt eventueel bij uw gemeente, een lokale zorginstelling of zorgboerderij informeren wat u hierin zou kunnen betekenen als u dit aanspreekt.

 

Met ruim 35 fietsen en daarmee 70 deelnemers zal het op 20 mei vooral een gezellig evenement worden. Bewoners/cliënten en begeleiders zijn binnen de betrokken zorgorganisaties en stichtingen geworven.

 

Alle deelnemers worden om 14.00 uur verwacht bij woonzorgcentrum Gertrudis in ’s-Heerenberg. Vandaar start zowel de 15 kilometer (om 15.00 uur) als de 20 kilometer route (om 14.30 uur). Rond 16.00 uur komen alle fietsers weer terug bij Gertrudis. Daar wacht hen een feestelijk onthaal. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje, aangeboden door de organisatie.

 

De gemeente Montferland is medeorganisator van het evenement en zorgt voor allerlei voorzieningen, maar is ook actief betrokken. Eén van de wethouders fietst bijvoorbeeld ook met zijn moeder mee.  

 

Vervoersbedrijf Mainfreight is een belangrijke ondersteuner van het evenement, zij zorgen kosteloos voor het vervoer van ruim 30 fietsen van en naar het startpunt. Ook de fabrikant en reparateur van DUO-fietsen, van Raam, levert fietsen en een bezemwagen, zodat ook onderhoud tijdens de route gegarandeerd is. Een tweede bezemwagen wordt door Harm Takke ter beschikking gesteld.Ander nieuws