Header image

Echtpaar aangehouden voor flessentrekkerij in Zeddam

ZEDDAM - De politie heeft begin februari een echtpaar uit Zeddam (43 en 49 jaar) aangehouden wegens flessentrekkerij. In totaal hebben zij voor ruim 68.000 euro aan goederen en diensten aangeschaft zonder hiervoor te betalen.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van diverse aangiftes die zij binnenkreeg van gedupeerde bedrijven. Bedrijven in Winterswijk, Ulft, Aalten, Dinxperlo en Drempt werden in de periode van februari 2010 tot en met november 2011 door het echtpaar benaderd. Met een smoes bedongen ze dat er goederen, zoals een keuken, of het aanleggen van een tuin, op afbetaling konden worden aangeschaft. Echter na levering van de goederen werd er nooit betaald. In totaal zijn negen bedrijven voor ruim 68.000 euro benadeeld.

Het echtpaar is verhoord en inmiddels weer in vrijheid gesteld. Alle feiten werden bekend door de verdachten. Er zal nog een inbeslagname van enkele goederen volgen, waaronder een dure boxspring. De verdachten bleken al eerder voor vergelijkbare strafbare feiten aangehouden te zijn geweest. Tegen hen volgt opnieuw een proces-verbaal. In de strafzaak tegen het echtpaar zal ook de schadeloosstelling van de gedupeerde bedrijven aan de orde komen.Ander nieuws