Header image

Eieren bakken voor goed doel tijdens Tractorpulling Lochem

LOCHEM - Wat hebben gebakken eieren met een tractorpulling wedstrijd te maken? Zo op het eerste gezicht hebben ze niet veel gemeen. Maar Mecha Tractor Pulling Lochem heeft dit jaar als achterliggend thema: “een ei hoort erbij”. Tussen al het trekkergeweld worden namelijk eieren gebakken op een zogenaamde “eierbakmachine”.

Gerrit Baars uit Dodewaard komt op 4 augustus met zijn eierbakmachine naar Lochem en gaat op het evenemententerrein ter plekke eieren bakken. Achter zijn McCormick tractor heeft hij een 4 pits kooktoestel gebouwd. Door de aandrijving van zijn tractor kan hij, in 4 pannen tegelijkertijd, volautomatisch eieren bakken. De heer Baars bezoekt zoveel mogelijk evenementen met zijn machine en heeft ook al bezoek gehad van het TV programma “Man Bijt Hond”. Hij bakt deze eieren namelijk niet zomaar maar verkoopt ze aan het publiek. De opbrengst hiervan schenkt hij geheel aan het goede doel “KiKa” (Kinderen Kankervrij).

De Lochemse eierleverancier Wegdam & Zn. stelt op 4 augustus de eieren gratis beschikbaar zodat er nog meer overblijft voor KiKa. Steun dit goede doel en maak een kind blij, alleen maar door het nuttigen van een ei!

Mecha Tractor Pulling Lochem vindt dit jaar voor de 29e keer plaats op het wedstrijdterrein tussen Lochem en Barchem. De tractorpullingwedstrijd wordt onder auspiciën van de Nederlandse Truck en Tractor pulling Organisatie (NTTO) verreden. Op zaterdag 4 augustus start vanaf 17.00 uur de eerste pull van de Grand National Competition. Deze competitie wordt in een vijftal klassen op één van de twee wedstrijdbanen verreden. Op de tweede wedstrijdbaan wordt de Farmstock Competition verreden en strijden de Trucks om een plaats op het podium. Vanaf 14.00 uur is het wedstrijdterrein open en dan kan ook het rennerskwartier worden bezocht. Bekijk van dichtbij de grote machines, spreek de rijders en maak mooie foto’s, alles is mogelijk op Tractorpulling Lochem. Parkeren is gratis. Kijk voor meer informatie op: www.tractorpullinglochem.nlAnder nieuws