Header image

Expositie in Zelhem bij Museum Smedekinck

ZELHEM - In Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem is uit particuliere collecties een verkoop expositie samengesteld met antiek, curiosa en schilderijen. De ca. 45 schilderijen zijn geschilderd door o.a. de bekende Achterhoekse schilders: Herman Eduard Knaake, Frans Storm, Hendrik ten Hoopen, Frits Jansen, Frans Buitinga, Theo Zwaga, Tonny Ros, Thijs Mauve, Antoon Markus, Jan Stap en vele anderen.

De expositie van antiek en curiosa bevat o.a. kastvazen, kopjes, borden, schalen en kruiken van aardewerk of porselein, koper, tinnen of glazen voorwerpen en wandkleden. De expositie geeft een mooi beeld van de gebruiksvoorwerpen van de afgelopen paar honderd jaar. Deze expositie, waarbij museum Smedekinck hulp gehad heeft bij het samenstellen, van Jan Stap uit Doetinchem, is tot 15 augustus te bewonderen. Een aantal van deze goederen zijn eveneens te koop. Daarna gaan de goederen die nog aanwezig zijn weer terug naar de eigenaren. Het betreft geen eigendommen of geschonken goederen aan het museum. Met een eventuele aankoop steunt u museum Smedekinck.

De boeken; Schilders uit de Achterhoek & Liemers 1850-1950 en het laatste boek van Jan Stap over Piet Mondriaan zijn tijdens deze expositie, die beslist de moeite waard is, zijn koop.

Museum Smedekinck en kruidentuin, vindt u aan de Pluimersdijk 5 te Zelhem bij het industrie terrein “de Vinkenkamp”. Het museum is open op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag en de eerste en derde zondag van de maand van 13.00 -16.30 uur. Voor groepen van minimaal 15 personen en huwelijken is het museum op afspraak open.Ander nieuws