Header image

Fleurine in Jazz at Home

EIBERGEN – Ze behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Fleurine. Ze zingt, al of niet met haar echtgenoot en de wereldberoemde pianist Brad Mehldau, overal in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Op dinsdag 6 februari is te zien en te horen in Jazz at Home in Irish Pub Home aan de Kerkstraat 2 in Eibergen.

Fleurine is uitgenodigd door Groenloër en pianist Peter Beets, die regelmatig in de Eibergse kroeg optreedt met vooraanstaande musici. Broer en bassist Marius is er bij, evenals de uit Eibergen afkomstige drummer Wim Holthaus.

Dat Fleurine naar de Achterhoek komt is niet alledaags. Toen ze nog studeerde aan het conservatorium werd ze gebeld door Pim Jacobs, met het verzoek of ze wilde invallen voor de ziek geworden first lady of jazz Rita Reys. Vanaf 1994 speelde ze tien keer op North Sea Jazz, vaak met haar eigen band, soms als gastvocaliste. Ze schrijft teksten, heeft met de allergrootste jazzmusici gewerkt en trad op met Rita Reys en Denise Jannah.

Het concert op dinsdag 6 februari begint om 20.30 uur en duurt  tot ongeveer 23 uur. Entree is €10,-. Uitsluitend kaartverkoop aan de kassa.Ander nieuws