Header image

GroenLinks plant boom in Beltrum

BELTRUM - De afgelopen 5 jaren heeft GroenLinks Berkelland bomen geplant in de 4 grote kernen. In Haarlo werden vervolgens rododendrons gepoot bij de Kluuntjespot. (zie bijgaande foto’s) Op deze manier wil GroenLinks bijdragen aan de vergroening en leefbaar houden van onze gemeente. Daarnaast zetten we ons natuurlijk ook in voor behoud van laanbeplanting langs de wegen, vertering biodiversiteit en méér bos in Berkelland.

Dit voorjaar is Beltrum aan de beurt. In overleg met de gemeente en de bewoners van de nieuwbouw op het ABCTA terrein is er een plek uitgekozen. In Beltrum wordt een Gleditsia triacanthos (‘Sunburst’) in het openbare groen in deze wijk geplant. Deze boom wordt ook wel de ‘Valse Christusdoorn’ genoemd. De “Sunburst” is een klein bladige boom met een brede open en transparante kroon. Het jong uitlopend blad is geel later donkerder verkleurend. Bloemdragend krijgt het geelwitte bloemen in kleine trossen (mei/juni). Het is daarmee ook drachtboom voor bijen. (zie foto)

Het gezamenlijk planten van de boom vindt plaats op zaterdag 18 mei om 16.30 uur op de hoek van de Zuivelstraat en Grutto in Beltrum. Het is in overleg met de bewoners zo ingepast in hun programma voor de ‘open dag’ van de wijk.


Foto: Fractievoorzitter Leo Morren plant de boom samen met buurtbewoonster Roos LeemereizeAnder nieuws