Header image

Hartstichting zoekt collectanten in Gelderland

DEN HAAG - Van 15 t/m 21 april 2012 is de collecteweek van de Hartstichting.

De Hartstichting vraagt het Nederlandse publiek om een gift voor het bestrijden van hart- en vaatziekten door onderzoek. Hart- en vaatziekten zijn ernstige ziekten, ruim 100 mensen overlijden hier per dag aan. De Hartstichting is hard op zoek naar collectanten die tijdens de collecteweek twee uurtjes per jaar willen helpen hart- en vaatziekten verder te bestrijden. In de collecteweek van 2011 heeft de Hartstichting bijna 4,2 miljoen euro opgehaald, waarvan ruim 599 duizend euro in Gelderland ofwel 0.30 cent per inwoner.

Opbrengst collecte rechtstreeks naar onderzoek Door giften kan de Hartstichting wetenschappelijk onderzoek steunen om de ziekten sneller en beter op te sporen, te behandelen of zelfs te genezen. Zo ondersteunt de Hartstichting onder meer onderzoek naar genezing van een beschadigd hart door reparatie met stamcellen. Na een hartinfarct sterft een stukje van het hart af. Hierdoor pompt het hart vaak niet meer goed. Hartreparatie is nu helaas nog niet mogelijk en zou het dagelijks leven van patiënten enorm verbeteren. De Hartstichting besteedt gemiddeld 13 miljoen euro per jaar aan onderzoek. De kosten voor een onderzoek lopen sterk uiteen. Van een ton voor een heel klein project tot enkele miljoenen voor een groot project.

Er is altijd iemand voor wie je collecteert Er zijn 1 miljoen hart- en vaatziektepatiënten, daarmee kent iedereen wel iemand die met deze ziekten te maken heeft. Zo collecteert Monique van Lier (44) al jaren voor de Hartstichting: “Mijn dochter Lauren (15) heeft het syndroom van Marfan. Deze bindweefselziekte veroorzaakt onder andere een verwijding van de aorta. Dit is voor mij een extra motivatie om de Hartstichting te ondersteunen. Daarnaast vind ik het goed om je in te zetten voor een ander. Wat kost het je, als je je een paar uurtjes per jaar inzet voor een ander? Dat kan iedereen!’

De hulp van collectanten is voor de Hartstichting van levensbelang. Door gebrek aan collectanten worden er belangrijke donaties misgelopen om hart- en vaatziekten mee te bestrijden. Met slechts 2 uur collecteren helpt u de Hartstichting. Inwoners van Gelderland kunnen zich aanmelden via www.wordnucollectant.nl<http://www.wordnucollectant.nl/> of bellen met 070 - 315 56 83.

Collectefeiten - Gemiddeld loopt een collectant 2 uur - De gemiddelde gift per inwoner aan de Hartstichting is € 0,27. - De gemiddelde gift per huishouden aan de Hartstichting is €0,57 - Hoogste collecte-opbrengst per provincie in 2011: Zuid-Holland met 751 duizend euro. - Laagste collecte-opbrengst per provincie in 2011: Flevoland met bijna 88 duizend euro. - Hoogste opbrengst per inwoner in 2011: Friesland met 37 cent per inwoner. - Laagste opbrengst per inwoner in 2011: Noord-Holland met 16 cent per inwoner.Ander nieuws