Header image

Henxelse Midwintertocht

HENXEL - Op zondag 17 december is er in de buurtschap Henxel een midwinterwandeling. De tocht van ruim 10 kilometer gaat door het afwisselende landschap, waar die dag de klanken van de midwinterhoorns van de Meddose Midwinterhoornblaozers te horen zijn.

 

De tocht is een initiatief van Betty Wassink van Boerderijcamping Kortschot. “Er zijn op diverse plekken mooie wandelingen in deze periode, maar tot nu toe nog niet bij ons in de buurt. Onze directe omgeving biedt heel veel afwisseling in het landschap en is echt perfect voor een zondagse wandeling van een paar uur.”

Startpunt is bij Wijngaard Hesselink, waar de wandelaars na een kop koffie tussen 10 uur en 12 uur kunnen vertrekken.

 

Opwarmplekjes
Deelnemers krijgen van de organisatie een duidelijke beschrijving mee van de route die voor het overgrote deel over zandpaden gaat. Langs de route door de omgeving rondom boerderij Kortschot, Golfbaan De Voortwisch, ’t Gossink, ’t Jommerdal en natuurgebied Dottinkrade zijn een aantal leuke verrassingen om te kunnen proeven van de winter.

Wandelaars kunnen zich op verschillende plekken even warmen bij een vuurtje, een wildhapje proeven bij de jachthut en passeren het ‘glühwein-in-de-wei’-plekje. Na afloop staat de soep te dampen op het erf van Wijngaard Hesselink en is het binnen heerlijk warm bij de kachel.

 

Aanmelding vooraf
De kosten zijn 8 euro per persoon, inclusief koffie, wildhapje, glühwein en soep na afloop. Maximum aantal deelnemers ongeveer 75 mensen.

Aanmelding met vermelding van aantal personen is mogelijk tot donderdag 14 december via campingkortschot@gmail.com, via WhatsApp of telefonisch op 06-39609459.

 

Datum midwintertocht: zondag 17 december 2017
Startpunt: Wijngaard Hesselink, Vredenseweg 168
Vertrek: tussen 10 uur en 12 uur

Foto: Toon Lankamp

 Ander nieuws