Header image

In het najaar weer wild eten in de Achterhoek

ACHTERHOEK – De komende maanden nemen de wildgerechten weer een prominente plaats in op de menukaarten van de Achterhoekse (hotel-)restaurants. Dan kan er namelijk bij 27 restaurants worden genoten van een keur aan wildgerechten en een speciaal geselecteerde wildwijn. Dit jaar is het voor het 32e achtereenvolgende jaar dat de (hotel-)restaurants gezamenlijk de wildgerechten onder de aandacht brengen van de liefhebbers. Dit doen ze in de gids Wild eten in de Achterhoek en op de website www.wildetenindeachterhoek.nl. Was een wildgerecht in de jaren tachtig van de vorige eeuw nog sterk van smaak en alleen iets voor een kleine groep liefhebbers, anno 2012 hebben de Achterhoekse koks de wildgerechten weten te vernieuwen tot creaties waarin de volle, natuurlijke smaak van het vlees tot zijn recht komt. Wild is nu een product dat juist liefhebbers van de eerlijke keuken aanspreekt. Ree, fazant, haas, duif, eend, hert of wild zwijn? Op de menukaarten van de Achterhoekse restaurants is volop keus. Arrangementen De (hotel)restaurants bieden veel interessante arrangementen. Ze variëren van een 4-gangen verrassingsmenu met bijpassend wijnarrangement tot bijvoorbeeld driedaagse wildarrangementen inclusief twee romantische overnachtingen. Of arrangementen waarbij je in een bijzonder wildrestaurant dineert en op een heus landgoed overnacht. Ook voor de echte natuurliefhebber is er volop keus. Wat dacht u van lekker genieten van een 3-gangen wildmenu, aansluitend overnachten in een schitterende onderkomen en de volgende morgen weer vroeg uit de veren om een prachtige fiets- en/of wandeltocht te maken over het bekende Pieterpad of Noaberpad. Kijk op www.wildetenindeachterhoek.nl voor meer bijzondere arrangementen. Wat kunt u aan wildgerechten verwachten? Bij de restaurants staat culinair genieten voorop. Wat denkt u van een heerlijke herfstsalade van duif en gekonfijte ganzenlever met diverse kruiden? Of gebakken balkenbrij van wildzwijn? Gebakken zwijnsoester met een paddestoelenkrokantje en een zachte cognacsaus is ook niet te versmaden! Uiteraard wordt ook de gewone hazenpeper en hertenrugfilét geserveerd. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteiten; slechts één punt is uniform: de door alle restau­rants gezamenlijk gekozen wildwijn. Wildwijn 2012 De wildgerechten variëren uiteraard per restaurant – uniform is de aanbeveling voor de wildwijn. De restaurants kozen dit jaar gezamenlijk voor een Italiaanse wijn uit Puglia in het zuiden van Italië. Deze wijn, Faunus Primitivo di Manduria staat in het wildseizoen bij alle deelnemende restaurants voor € 27,50 per fles op de kaart. Deze smaakvolle Primitivo brengt in deze donkere dagen, de zon in uw glas en is dan ook terecht gekozen tot wildwijn 2012. Herfstbieren Nieuw dit jaar zijn de speciaal bieren van La Trappe. Deze passen uitstekend bij Wild en worden dan ook steeds vaker geschonken bij gerechten. Ook het verwerken van bier in gerechten kan heerlijke resultaten opleveren! De speciaal bieren van La Trappe zijn bij verschillende deelnemende restaurants verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie over de herfstbieren op www.wildetenindeachterhoek.nl . Doe een Wild Dit jaar wordt voor het eerst een pubieksevenement plaats in de SSP hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Op zaterdag 17 en zondag 18 november presenteren een aantal deelnemers van Wild eten in de Achterhoek hun beste gerechten. Met een goed glas wildwijn in de hand wandelt u van het ene restaurant naar het andere restaurant en proef je de verschillende smaken van het wild. Naast het proeven staat ook de bereiding van wild centraal. Door het bijwonen van kookdemonstraties wordt u wegwijs gemaakt in de wondere wereld van het ‘wild koken’. U begeeft zich nog net niet op de jachtvelden maar de SSP hal wordt winters en wild aangekleed. Met live muziek, theateracts en kinderactiviteiten worden het twee gezellige najaarsdagen! Kijk voor meer informatie op www.doe-eens-wild.nl Gratis brochure Alle informatie over Wild eten in de Achterhoek is vermeld in de gratis wildbrochure. Deze is vanaf heden verkrijgbaar bij de grotere VVV’s en toeristische informatiepunten in ons land en bij Stichting Achterhoek Toerisme, Postbus 200, 7270 HA, Borculo, www.wildetenindeachterhoek.nl.



Ander nieuws