Header image

Is er over enige tijd nog een loodgieter te vinden

Bredevoort - Op vrijdagavond 19 april discussiëren we over de kloof tussen MBO en arbeidsmarkt in de Meet Up in de Koppelkerk met Ton Heerts (MBO-raad) en Alain van de Haar (Graafschap College). Diverse ondernemers van middelgrote ondernemingen uit de regio discussiëren als ervaringsdeskundige mee.

 

De aansluiting van MBO en arbeidsmarkt is niet optimaal. Kennis en kunde moeten volgens werkgevers van de grond worden opgebouwd. Het MBO zou een onvoldoende leerschool zijn voor de praktijk. Daar komt nog eens een imagoprobleem bij. Ondanks alle inspanningen voor imagoverbetering legt het MBO het qua aanzien af tegen HBO en WO.

 

Waar liggen de pijnpunten? Hoe zorgen we voor een beter imago van het middelbaar beroepsonderwijs? Anticipeert het MBO genoeg op de vraag vanuit de arbeidsmarkt? Moeten we weer terug naar een meester-gezel-systeem? Hier discussiëren we over met Ton Heerts (directeur MBO-raad), Alain van de Haar (directeur Educatie & Participatie van het Graafschap College) en diverse ondernemers uit de regio.

 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort

Datum: vrijdag 19 april

Tijd: 20.00 uur

Reserveren: www.koppelkerk.nl

Entree: vrije giftAnder nieuws