Header image

Jagten opent seizoen Filmhuis DRU Cultuurfabriek

ULFT - Op woensdag 18 september opent het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft het nieuwe seizoen met de Deense film Jagten (=de jacht) uit 2012. De film is geregisseerd door Thomas Vinterberg (Festen) naar een scenario van Tobias Lindholm en Vinterberg zelf. Mads Mikkelsen speelt de hoofdrol als een man die slachtoffer wordt van massahysterie nadat hij beschuldigd is van seksueel misbruik van een kind.

Over de film: De pas gescheiden vader Lucas (Mads Mikkelsen) is kleuterleider in een klein dorp in Denemarken. Op een dag wordt hij beschuldigd van het seksueel misbruik van Klara, het vijfjarige dochtertje van Lucas' beste vriend Theo (Thomas Bo Larsen). Hoewel het duidelijk is dat Lucas onschuldig is, wordt hij toch slachtoffer van massahysterie en in het dorp wil niemand meer iets met hem te maken hebben en verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.

Mads Mikkelsen werd voor zijn indrukwekkende rol in Cannes bekroond met de prijs voor beste acteur. Bij de 25e Europese Filmprijzen op 1 december 2012 in Malta werd Jagten vijf keer genomineerd; Lindholm en Vinterberg wonnen de prijs voor het beste scenario. Enkele recensies: 'Mads Mikkelsen is waarschijnlijk de beste filmacteur die er op dit moment werkzaam is.'(NRC). 'Vinterbergs tweede meesterwerk' (Het Parool/GPD).

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis parkeren naast de deur, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige café Het Schaftlokaal. De flyer met alle films voor het seizoen is gratis verkrijgbaar aan de balie van de DRU Cultuurfabriek.

Jagten, woensdag 18 september, 20.00 uur. Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft. Een kaartje kost € 6,-- en is verkrijgbaar aan de balie of via de website www.drucultuurfabriek.nl Twee weken later, op woensdag 2 oktober, wordt de film The Sessions vertoond.Ander nieuws