Header image

Jubilerend Careaz vervult wensen

OOST ACHTERHOEK - Voor Careaz is 2012 een jubileumjaar: op 27 maart bestond de Oost-Achterhoekse zorgorganisatie vijf jaar. Dit jubileum staat in het teken van aandacht voor elkaar. Gedurende het hele jaar vinden feestelijke activiteiten plaats met dit thema. Eén daarvan is het vervullen van vijf wensen – voor elk jaar één wens. Eind maart werden relaties en contactpersonen van de cliënten van Careaz vanwege het jubileum uitgenodigd aandacht aan een ander te besteden door een wens in te sturen op het gebied van wonen, welzijn of zorg. 67 wensen werden ingestuurd en opgehangen in de feestelijke wensbomen bij de recepties van de Careaz-locaties.

Inmiddels is bekend welke mensen Careaz blij maakt. In het najaar gaan deze vijf wensen in vervulling: mevrouw Ten Bokkel-Eggink gaat samen met alle cliënten van afdeling De Stegge van Careaz Antoniushove een dagje uit naar De Zoete Tuin in Zieuwent, de heer Ubbink, cliënt van Careaz Thuiszorg, is een groot voetbalfan. Hij gaat in het nieuwe seizoen met zijn twee kleinzonen naar een wedstrijd van Ajax in de Amsterdam Arena, voor mevrouw Angenent-Mariet, cliënt van Careaz Dr. Jenny, gaat haar grootste wens in vervulling: na lange tijd brengt zij een bezoek aan haar dochter in Limburg, aannemersbedrijf Kormelink heeft aangeboden om met de bewoners van Careaz J.W. Andriessen vogelhuisjes te maken. Dit belooft een gezellige en creatieve bijeenkomst te worden, de omloop van de verpleegunits van Careaz Dr. Jenny wordt belevingsgericht aangekleed met herkenbare foto’s uit de buurt en andere materialen zoals melkbussen en klompen.

Careaz Wonen, Welzijn en Zorg is in 2007 ontstaan uit het samengaan van drie woonzorgcentra: J.W. Andriessen in Borculo, Dr. Jenny in Dinxperlo en Antoniushove in Lichtenvoorde. Inmiddels is daar Careaz Thuiszorg bijgekomen. Met deze vier locaties levert Careaz het complete pakket aan zorg in de gemeenten Berkelland, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk. Careaz heeft de afgelopen vijf jaar betekenis gekregenAnder nieuws