Header image

Kerstmarkt in Bocholt van 1 t/m 23 December

BOCHOLT - De kerstmarkt van Bocholt trekt dan ook vaak veel bezoekers uit de Achterhoek. De kerstmarkt jaarlijks gehouden naij het stadhuis. De kerstmarkt is niet zo heel groot maar wel gezellig.

Een winters sprookje net over de Grens bij Aalten en op een half uurtje van Winterswijk. Bocholt is, ook al ligt het officieel over de grens normaal gesproken best wel een beetje ‘Achterhoeks’, maar in december is het op en top Duits. Dat betekent helemaal in de ban van het mooiste feest van het jaar: Weihnachten.

Het wordt gevierd zoals ze dat alleen in Duitsland kunnen: vrolijk en toch stemmig, uitbundig en lekker nostalgisch. Maak het mee op de oergezellige, sfeervolle Kerstmarkt van Bocholt, in een schitterend decor. Knusse kramen voor het historische raadhuis, met feeëriek verlichte adventskalender. Flaneren over het oude plein, langs de antieke draaimolen en het moderne winkelcentrum Shopping Arkaden. Even stoppen voor glühwein. Overal zachte kerstmuziek, kaarslicht en heerlijke, verleidelijke geuren.

Vrijdag 1 december om 17.00 uur zullen loco-burgemeester Johanna Kammler, wijnkoningin Andrea I. en Ludger Dieckhues van Stadtmarketing de kerstmarkt in Bocholt officieel openen. Ook dit jaar worden de bekende gezellige houten hutten gebruikt voor het aanbieden van de handelswaren en de zo typisch voor deze tijd culinaire Duitse specialiteiten. Daarnaast zetten professionele kerstmarkthandelaren een kerstpiramide op met verlichte vleugels en de speciaal voor de Bocholtse-kerstmarkt glühwein en Feuerzangenbowlehütten.

Natuurlijk zijn er ook veel aantrekkelijke kraampjes met handwerk, zoals foto's, sieraden, houten voorwerpen uit het Ertsgebergte, kerstcadeautjes en nog veel meer.

„Wir haben zusammen mit etlichen, auch heimischen Beschickern, wieder einiges auf die Beine gestellt“ , zegt Markus Kock, die samen met Ludger Dieckhues en Tim Beck, dit jaar de kerstmarkt organiseert.

BOCHOLT ON ICE van 1 december tot 31 januari zal er ook een ijsbaan van 25 x 15 m staan zal op het St. Georg-plein net naast de kerstmarkt. De fontein op St. Georg-plein wordt geïntegreerd in het schaatsgebied. Schaatsplezier is dus gegarandeerd en met goede muziek en een gezellige alpenhut naast de ijsbaan zal dit ook een gezellige plek zijn om te vertoeven.

Op 17 December is het Koopzondag in Bocholt

Van 13-18 uur. Parkeren is gratis deze zondag in het hele stadscentrum, ook de stadsbussen rijden gratis tussen 12.30-18.30 uur.

De Kerstmarkt in Bocholt is van 1 t/m 23 december 2017 
Openingstijden dagelijks:  12:00 - 22:00 uur

 

 

 Ander nieuws