Header image

Lochem krijgt een eigen ‘Glazen Huis’.

LOCHEM - Onder de naam Serious Lochem staat Op 22 & 23 december het centrum van Lochem in het teken van Serious Request. Twee dagen lang staat er op de kleine markt een glazenhuis, waarin radio wordt gemaakt.

 

Serious Lochem is een initiatief van de jongeren uit Lochem. Zij organiseren het evenement samen met Stichting welzijn Lochem en Roekeloos Radio.

Samen met een heel aantal vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen zijn zij in september begonnen met het opzetten van het evenement, waarna de kring van enthousiaste betrokkenen alleen maar groter werd. Deze kring groeit nog steeds.

Sindsdien wordt er elke woendag ’s avonds druk vergaderd door de organisatoren en worden er nieuwe ideeën bedacht of worden bestaande ideeën alleen maar groter.

In conflictgebieden, zoals Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de totale opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis- hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun famillie en brengen ze hen weer thuis.

 

 

DOEL

Iedereen kent het gevoel van vroeger, toen je als klein jongetje of meisje een van je ouders

kwijtraakte in de supermarkt. Dat gevoel is voor ieder kind hetzelfde, waar dan ook ter wereld. Maar wat nou als je je vader of moeder helemaal niet meer terugvindt? Wat nou als je in een ander land terechtkomt waar ze een andere taal spreken? Wat nou als je vijf jaar oud bent en er niemand is die voor je zorgt.

HOE GROOT IS DIT PROBLEEM?

Er zijn meer dan 1 miljoen vermiste personen geregistreerd bij het rode kruis. De meeste mensen worden gezocht door meer dan drie famillieleden. Dit betekend dat wereldwijd zon 4 miljoen ouders en kinderen elkaar kwijt zijn.
Het komt vaak voor dat famillieleden elkaar op de vlucht kwijtraken. Wereldwijd zijn er 65 miljoen mensen die hun huis achter moeten laten. Dat zijn 24 mensen per minuut, waarvan meer dan de helft jonger dan 18 jaar, dat betekend zon 12 kinderen per minuut.

Dus, vergeet niet op de doneer button te drukken en draag ook jouw steentje bij.Ander nieuws