Header image

Luchtopnames bij Tractorpulling in Lochem

LOCHEM - Opnieuw heeft Mecha Tractor Pulling Lochem een primeur! Op zaterdag 4 augustus worden er luchtopnames van het hele evenemententerrein en de wedstrijden gemaakt. Deze luchtopnames worden verzorgd door het bedrijf Rotor Eye met behulp van een op afstand bestuurbare drone (soort helikopter). De drone kan worden ingezet tot een hoogte van ongeveer 450 meter. Met de camera die onder de drone is bevestigd kunnen zowel video opnames als foto’s worden gemaakt. De drone kan ongeveer 8 minuten rondvliegen en filmen of fotograferen, daarna moet de accu gewisseld worden bij het grondstation. Met te harde wind of regen blijft de drone op de grond staan. Laten we dus hopen op stralend weer zodat we kunnen genieten van unieke luchtbeelden.

Naast de luchtopnames worden er natuurlijk ook opnames gemaakt door camera’s die langs de wedstrijdbanen zijn geplaatst. Alle beelden worden zo snel mogelijk op het grote scherm geprojecteerd zodat het publiek een goed overzicht heeft van het hele evenement. Spectaculaire starts, full pulls, vlammende motoren en rookpluimen, maar ook defecten aan de machines, op deze manier heeft iedereen goed zicht wat er op de 2 wedstrijdbanen afspeelt.

Mecha Tractor Pulling Lochem vindt op zaterdag 4 augustus plaats. Vanaf 14.00 uur is het wedstrijdterrein aan de Lochemseweg open en kan ook het rennerskwartier worden bezocht. Om 17.00 uur start de eerste pull en de laatste deelnemer start rond 22.30 uur. Naast deelnemers uit de regio (zoals Hurricane uit Laren, Red Devil uit Ruurlo, ZAPO uit Bathmen en Vampire uit Neede) en de rest van Nederland, strijdt ook de Europese top mee naar de “full pull”. Tussen de wedstrijden door kunt u ook het goede doel KiKa (Kinderen Kankervrij) steunen door eieren te eten. Deze eieren worden ter plekke volautomatisch gebakken op een speciale eierbakmachine. Of geniet van een optreden van echte cheerleeders….niets voor niets is Tractorpulling Lochem altijd weer bijzonder!

Kijk voor meer info over Mecha Tractor Pulling Lochem op: www.tractorpullinglochem.nlAnder nieuws