Header image

Nieuwe openingstijden Bibliotheek Oost-Achterhoek

ACHTERHOEK - Vanaf 1 september zullen de openingstijden van alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gaan wijzigen. Die openingstijden zijn gedeeltelijk selfservice- en gedeeltelijk fullservice-openingsuren.

De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft vorig jaar een zeer forse bezuinigingsopdracht gekregen van de drie gemeenten waar zij het bibliotheekwerk verzorgt. Dit heeft de afgelopen tijd geresulteerd in ingrijpende maatregelen. Eén van de meest opvallende maatregelen was het invoeren van het winkelconcept in zes vestigingen (Winterswijk gaat nog volgen). Het winkelconcept is een andere manier van presenteren van de collectie, waardoor bezoekers van de bibliotheek verrast worden en meer boeken uit de collectie zien.

Het wijzigen van de openingstijden is ook een gevolg van de bezuinigingsopdracht. Met veel minder personeel wil Bibliotheek Oost-Achterhoek zoveel mogelijk dienstverlening bieden. Vandaar dat de vestigingen andere (en zelfs ruimere) openingstijden krijgen, waarvan echter wel een deel selfservice is. Dat houdt in dat klanten tijdens deze uren zelf hun boeken kunnen inleveren en uitlenen, iets dat nu ook al gebruikelijk is dankzij de selfservice-apparatuur. Het is echter tijdens deze uren niet mogelijk om vragen te stellen bij de informatiebalie van de bibliotheek.

De informatiebalie is geopend tijdens de zogenaamde fullservice-uren. Tijdens deze uren kunnen alle vragen over de collectie en andere faciliteiten van de bibliotheek, aan een deskundige medewerker van de bibliotheek gesteld worden. Hieronder, in het schema van de openingstijden, staan de openingstijden van alle vestigingen vermeld, met daarbij de uren dat de informatiebalie geopend is.

De nieuwe openingstijden staan ook vermeld op www.oostachterhoek.nl.Ander nieuws