Ontketende BOVO-dames winnen in Steenderen

STEENDEREN-De volleybaldames van GUV Greven BOVO begonnen afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen WIK Steenderen in de wetenschap dat er eigenlijk moest worden gewonnen, wilden ze niet afzakken naar de laatste plaats in de promotieklasse. BOVO begon in de erg warme Steenderense hal zwak. Doordat er aanvallend niet werd gescoord, was het in een tijd van een mum 10-0. Na een wanhoopswissel van coach Karel Mollevanger kwam BOVO in één beurt terug tot 10-6. Dit was het eerste teken dat WIK eveneens kwetsbaar was. WIK staat weliswaar tweede op de ranglijst, maar speelde niet denderend. BOVO verviel echter prompt in de oude fout. Het wilde forceren, speelde niet slim genoeg en verloor de eerste set met 25-16. De degelijk spelende Joanne Wikkerink moest plaats maken voor Marcella te Kolste, die de eerste set ongelukkig was begonnen. De tweede set openden de Aaltense dames met een foutservice om daarna te vervolgen met drie foutpasses. Dat drie keer zo herhaald verklaart een 17-13 achterstand. De wissel van Marjolein Stronks voor Nora van der Bend bleek achteraf een gouden. Na een opslagserie van Marjolein Stronks en goed aanvalsspel van onder anderen Selma Leeuwenstein en Elsemiek Baten stond er ineens een 17-23 stand op het scorebord. Op mid sloegen Marcella te Kolste en Leonie Tijs de ballen er meedogenloos in en na winst in de tweede set, 19-25, werd de derde set ook zeer overtuigend binnengehaald, 16-25. BOVO was ontketend en liet niet meer los. Een 13-10 achterstand in de vierde werd snel omgebogen naar 15-23. Mirjam te Brinke droeg haar aanvallende steentjes bij en verdedigend werden er vele ballen van de grond gehaald. BOVO had vervolgens drie setpoints nodig om de dikverdiende en felbevochten zege binnen te halen, 22-25. Een minpuntje was helaas de buitengewoon zwakke leiding. Beide teams werden gelijk bedeeld met arbitrale missers en dat zorgde natuurlijk weer voor de nodige irritatie. Een van de oorzaken was het feit dat er slechts één scheidsrechter op een wedstrijd staat. Dit maakt het er voor een arbiter niet makkelijker op. Komende zaterdag staat er, thuis om 17.30 uur in de Stationshal te Aalten, wederom een cruciaal duel op het programma tegen het eveneens winnende DES uit Angerlo (3-1 tegen Yarden Havoc). De winnaar van dit duel tussen de nummers 11 en 12 van de ranglijst kan een goede stap richting handhaving zetten.