Header image

Oscarwinnaar Amour in Filmhuis DRU Cultuurfabriek

ULFT - Op woensdag 6 maart vertoont het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek in Ulft de ontroerende Oostenrijks/Frans/Duitse dramafilm Amour (2012) van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke.

Bij de Oscars was Amour in vijf categorieën genomineerd en won de prijs voor beste buitenlandse film. Vanwege de grote belangstelling voor de film wordt deze waarschijnlijk binnenkort nogmaals vertoond. Informatie hierover op de website en via de balie!

Over de film ;Georges (gespeeld door Jean-Louis Trintignant) en Anne (een rol van Emmanuelle Riva) vormen een echtpaar van gepensioneerde muziekleraren die hun nadagen slijten in hun ruime appartement in Parijs. Hoewel op leeftijd (de vertolkende acteurs zijn allebei over de tachtig) zijn de twee fysiek en mentaal nog prima in orde. Daar komt een eind aan wanneer Anne een beroerte krijgt en de helft van haar lichaam verlamd raakt. Met lede ogen moet Georges toezien hij zijn vrouw steeds verder afglijdt richting totale verlamming en het punt dat zij hem niet eens meer herkent. Toch blijft hij zich trouw voor haar wegcijferen. Waarom?

De film won naast de Oscar voor beste buitenlandse film in 2012 de Gouden Palm en werd maar liefst 4 keer onderscheiden bij de European Film Awards (o.a. voor beste Europese film). Daarnaast won de film maar liefst vijf Césars (van de 10 nominaties): beste film, beste regie en beste scenario voor Haneke. De 85-jarige Emmanuelle Riva kreeg de César voor beste actrice en haar 87-jarige tegenspeler Jean-Louis Trintignant won de prijs voor beste acteur. Amour verzilverde in Parijs vijf van de tien nominaties.

"Amour is zo realistisch voor mij, ik zit midden in dezelfde story; Deze film snijdt diep door het hart. Ik kan hem een ieder aan bevelen uit de grond van mijn hart.” “Film Amour heeft me diep getroffen; zag mijn eigen situatie erin terug.” “Prachtige film, a must see!” “Gisteren deze aangrijpende film gezien. Heel bijzonder.”

Het Filmhuis in Ulft heeft veel voordelen boven andere: goed bereikbaar, gratis parkeren naast de deur, heerlijke stoelen (in de theaterzaal), digitale projectie en na afloop gezellig borrelen en nakletsen in het gezellige café Het Schaftlokaal. De flyer met alle films voor het seizoen is gratis verkrijgbaar aan de balie van de DRU Cultuurfabriek.

Amour, woensdag 6 maart, 20.00 uur. Rabobankzaal DRU Cultuurfabriek, Ulft. Een kaartje kost € 6,-- en is verkrijgbaar aan de balie of via de website www.drucultuurfabriek.nl Twee weken later, op woensdag 20 maart, wordt de film The Lady vertoondAnder nieuws