Header image

Ot en Sien middag bij Museum Smedekinck in Zelhem.

ZELHEM - Op woensdag 25 juli wordt rondom museum Smedekinck en de kruidentuin in Zelhem voor de vijfde keer een Ot en Sien middag gehouden.

Het programma is geschikt voor kinderen van 5 t/m 10 jaar en zal grotendeels in het teken staan van Oudhollandse spelletjes als koekhappen, steltlopen, zaklopen, hoepelen, ezeltje prik, ringwerpen, bliklopen, hinkelen, sjoelen, ringsteken op stokpaard, blikgooien, met een balletje op eetlepel lopen en een boekje en boekenlegger maken en vele andere spelletjes.

Natuurlijk mogen deelnemende kinderen en hun (groot)ouders als Ot en Sien verkleed komen, zodat er in een oude schoolbank en schoolbord nostalgische foto’s gemaakt kunnen worden. Er worden wafels gebakken en er is limonade en ijs voor de kinderen. Het wordt een leuke spel -en doemiddag, die ook bij de (groot)ouders die hun (klein)kinderen begeleiden jeugdherinneringen naar boven zal halen.

De middag, die begint om 13.30 uur en om ongeveer 16.30 uur is afgelopen, is geschikt voor kinderen tussen 5 en 10 jaar (plus natuurlijk de ouders en/of grootouders).

Museum Smedekinck stelt het zeer op prijs als u uw kinderen vooraf opgeeft, tel; 0314-620664 zodat we er voor kunnen zorgen dat er voor iedereen genoeg is, maar ook zonder opgave bent u ook van harte welkom. Op de website www.museumsmedekinck.nl vindt u alle bijzonderheden. U bent van harte uitgenodigd om met uw kinderen mee te doen op deze middag! Ouders, grootouders en kleine kinderen die niet meespelen hebben gratis toegang tot het terrein. De entree per deelnemend kind is € 5, - als vergoeding voor de traktaties en onkosten. Deelnemende kinderen van leden van de Oudheidkundige vereniging Salehem onder toezicht van een pasjeshouder € 4,00.

Meer informatie over Museum Smedekinck en de activiteiten/exposities die daar georganiseerd worden kunt u vinden op www.museumsmedekinck.nlAnder nieuws