Header image

Programma Parachute Stage Huntenpop Ulft bekend

ULFT– Met de bevestiging van Town of Saints, Sandy Dane, Mister & Mississippi, Villa Zeno, Heaven’s Place DJ’s en Boomshakalak Soundsystem is de line-up van Huntenpop op 10 en 11 augustus nagenoeg compleet. Het tweedaagse festival bevestigde eerder al de komst van o.a. Triggerfinger, Racoon , Crystal Fighters, Lacuna Coil en Sister Bliss: Faithless DJ-set.

Wat voor Mister & Mississippi begon als een schoolproject van de Herman Brood Academie is langzaam aan het uitgroeien tot een band die iets nieuws brengt in Nederland. Duidelijk geïnspireerd door bands als Bon Iver, Fleet foxes en Sigur Ros schrijven zij hun eigen nummers. Mister and Mississippi is verfrissend, experimenteel en uniek.

Voor de Almeerse singer-songwriter Sandy Dane begon het allemaal in 2008 met MySpace, waar ze al snel opgepikt werd door Sony BMG en een plaat mocht uitbrengen. Na het horen van debuutsingle Peace, Love & Icecream werd ze door 3FM zelfs verkozen tot Serious Talent. Town of Saints is een bijzondere en energieke tweekoppige Nederlands/Finse folkband, die bekend staat om hun wervelende optredens. Met traditionele folk-invloeden en precies de juiste dosis punk hebben ze het afgelopen jaar zowel nationaal als internationaal hun sporen verdiend.

Villa Zeno is een ontaard bruiloftorkestje uit de Achterhoek, met een rooie achter de toetsen, een oude Brabander op drums en een man/wijf op gitaar en zang. De muziek is pakkende rockmuziek met soulinvloeden. Ongepolijst, eerlijk en dansbaar.

Het Nijmeegse Boomshakalak Soundsystem zal de zaterdagavond onder de Parachute afsluiten met hun mix van reggae, dancehall en dub(step).

In tegenstelling tot de voorgaande vijf nieuwe namen zullen de Heaven’s Place DJ’s op vrijdagavond de Parachute Stage voor hun rekening nemen. Achterhoekers Günter Giesen, Frans Schepers en Peter Aalders laten de oude tijden van discotheek ’t Hemeltje in Ulft herleven.

Meer info en tickets via: www.huntenpop.nl of…even naar Primera.Ander nieuws