Header image

Vredense ondernemers met de bus naar Winterswijk

Winterswijk - De grensoverschrijdende ondernemersvereniging Vrewin, waarin Winterswijkse en Vredense ondernemers met elkaar samenwerken, brengt graag de buslijn tussen beide plaatsen extra onder de aandacht. 
 
“We merken dat veel inwoners van beide plaatsen niet weten dat deze buslijn bestaat. Een gemiste kans”, zo vindt Patrick Terbraak, voorzitter van Vrewin. Vrewin vergadert ieder kwartaal, afwisselend in Vreden en in Winterswijk. Grensoverschrijdende bedrijfsbezoeken en initiatieven om jongeren met elkaar en het bedrijfsleven in contact te brengen zijn vaste onderwerpen op de agenda.

 

Woensdagavond 24 januari kwamen de Vredense ondernemers met de bus naar Winterswijk, waar ze bij aankomst om 18.08 uur op het centraal station hartelijk werden ontvangen door de Winterswijkse ondernemers. Onderweg vertelde de buschauffeur dat de buslijn door de week vooral wordt gebruikt door scholieren en werknemers. In het weekend is de busverbinding handig voor een bezoek aan het winkelcentrum en de warenmarkt op woensdag en zaterdag.

 

Vrewinbestuurslid Matthias Plewa: “Het is goed om te weten dat Nederlandse reizigers via deze busverbinding zo kunnen doorreizen naar Münster. Voor Duitse reizigers is de busverbinding handig om via Winterswijk met de trein door te reizen naar andere Nederlandse bestemmingen, bijvoorbeeld voor een dagje Amsterdam.” De dienstregeling van de buslijn (S70 Münster-)VredenWinterswijk is te vinden op www.rvm-online.de onder regiobus R71. De bus rijdt 19 minuten over de rit tussen de beide busstations. Een enkeltje kost € 3,90.
 Ander nieuws