Header image

Vrouw van pinpas bestolen in Vorden

VORDEN - Een 71-jarige inwoonster van Vorden is dinsdag 7 februari op de Burg. Galleestraat in haar woonplaats bestolen van haar pinpas. Hiermee is later een geldbedrag van haar rekening gepind.

De vrouw had rond 11:40 uur boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Dorpsstraat in Vorden. Op de weg naar huis werd ze op de Burg. Galleestraat aangesproken door drie vrouwen die achter haar in de rij hadden gestaan in de supermarkt. Nadat zij hen te woord had gestaan, verdween het drietal in onbekende richting.

Thuis merkte de vrouw dat ze haar pinpas miste. Deze had ze na betaling in de supermarkt in haar jaszak gestopt. Vermoedelijk hebben de onbekende vrouwen in de supermarkt de pincode van het slachtoffer afgekeken en deze later tijdens het aanspreken op straat ongemerkt uit haar jas weggenomen. Ondanks dat de vrouw haar pinpas direct liet blokkeren, bleek er al geld van haar rekening te zijn afgehaald.

De politie waarschuwt bij het intoetsen van een pincode om altijd alert te zijn op eventuele ‘meekijkers’. De politie heeft dit incident in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact met haar op te nemen via 0900-8844.Ander nieuws