Header image

Zomerkaravaan Zomer in Gelderland vol op stoom

ACHTERHOEK - Net als de afgelopen twee jaar trekt Omroep Gelderland ook dit jaar weer kriskras door de provincie met de vrolijke zomerkaravaan Zomer in Gelderland. Van 2 juli t/m 24 augustus is dagelijks op werkdagen live te zien en te horen hoe teams uit Gelderse dorpen en steden pittige opdrachten uitvoeren, waaronder het bouwen van het decor in een bepaald thema. Met die opdrachten kunnen de teams tot maximaal € 1.000 bijeen brengen voor een goed doel binnen hun eigen gemeente.

Vanaf de aftrap in Wijchen op 2 juli was Zomer in Gelderland direct volledig op stoom. Crew en presentatrice Angelique Krüger van Omroep Gelderland werden overal warm onthaald en alle uitzendingen stonden tot nu bol van plezier, spanning, saamhorigheid en hilariteit. Maar er is ook hard gewerkt: de teams bouwden prachtige decors en haalden alles uit de kast om met de rest van de opdrachten tijdens de show het maximale prijzengeld voor hun goede doel binnen te slepen, wat bijna alle teams is gelukt.

Thema’s voor de decoropdracht varieerden van ‘De Smurfen’, ‘Alice in Wonderland’ en ‘Land van Maas en Waal’ tot ‘Het Oude Egypte’ en ‘Kuifje’. De creativiteit van de teams is verbluffend, met fantastisch geacteerde karakters, levende dieren als een kameel en kunstig beschilderde achtergronden. Nieuw dit jaar zijn de quiz, met o.a. de lachwekkende dialectvraag, en het Rad van Fortuin, met bizarre opdachten zoals een skippybal-aardappelrace. Benieuwd welke uitheemse thema’s de redactie voor de rest van de teams heeft bedacht? ‘Prinsjesdag’ en de ‘Muppetshow’ zijn twee van de thema’s die nog voorbij gaan komen in een van de uitzendingen van Zomer in Gelderland t/m 24 augustus. Welk team ze krijgt blijft natuurlijk nog geheim.

Na de Nijmeegse vierdaagse gaat Zomer in Gelderland op maandag 23 juli weer van start in Vorden. Omroep Gelderland geeft bij de dagelijkse tv-uitzending leuke prijzen weg: ‘Like’ facebook.gld.nl, komt met je foto op de zolder van Zomer in Gelderland en maak kans op plaatsen bij de grote Omroep Gelderland Barbecue! Of volg de teams van Zomer in Gelderland op Radio Gelderland en win een geheel verzorgde overnachting in de plaats waar de Zomer in Gelderland-Karavaan die dag is. Luister op werkdagen tussen 06.00 en 10.00 uur en misschien vertrek jij dan nog diezelfde dag naar een bedstee, B&B of Hotel!

Is Zomer in Gelderland bij jou in de buurt? Zie www.zomeringelderland.nl voor alle plaatsen. Kom het team steunen en hang tussen 13.00 en 16.00 jouw persoonlijke verhaal (over het dorp, een passie, een ergernis, een verdriet of groot plezier) in de ‘Van de Hak op de Tak-boom’. Misschien komt presentatrice Angelique Krüger dan wel even met jou praten!

www.zomeringelderland.nl t/m 24 augustus. Dagelijks op werkdagen live tv-uitzending om 18.20 op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald) en de hele dag live via Radio Gelderland. Zomer in Gelderland gemist? Kijk bij Uitzending Gemist op www.gld.nlAnder nieuws