Header image

60+ Sport- en Beweeginstuiven Borculo en Ruurlo

BORCULO - Op woensdag 24 februari organiseert de Sport Federatie Berkelland(SFB) in samenwerking met een aantal sportverenigingen uit Borculo en Ruurlo de 60 plus Sport- en Beweeginstuiven Borculo en Ruurlo.

De Sportinstuif Borculo vindt plaats in de ochtend van 9.30-12.30 uur in sportaccommodatie ’t Timpke en de Sportinstuif Ruurlo in de middag van 13.30-16.30 uur in en om sporthal ’t Rikkenhage.

De sportinstuiven zijn bedoeld voor alle actieve, maar vooral voor alle niet actieve 60 plussers uit Borculo en Ruurlo en omstreken. Veel mensen kennen de Nederlandse Norm Voor Gezond Bewegen niet en voldoen daar ook niet aan, de norm staat op: dagelijks in totaal een half uur matig intensief bewegen op minimaal 5, maar liefst 7 dagen per week. Komt u daar ook niet aan dan is het meedoen aan de instuif van groot belang om een goed advies te krijgen wat u dan extra moet doen.

De deelnemers ondergaan een fittest begeleid door leerlingen Sport en Bewegen van het Graafschap College, maken kennis met het sportaanbod voor de 60 plussers in Borculo en Ruurlo en men krijgt een sport en beweegadvies. Daarnaast maakt men kennis met leeftijdsgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee. De fittest is een test waarbij wordt gemeten hoe men scoort ten opzichte van de gemiddelde leeftijdsgenoot op het gebied van armkracht, reactievermogen, uithoudingsvermogen en lenigheid. De test is niet zwaar en voor iedereen eenvoudig af te leggen, maar geeft toch goed weer hoe het lichaam ervoor staat. Het sport en beweegadvies bestaat uit een gesprek met een buurtsportcoach, die de fittestscore en eigen sport/beweegvoorkeuren met elkaar verbindt en zo de deelnemer een goed advies kan geven.

Daarna kunnen de deelnemers kennismaken met lokale organisaties en sportverenigingen en actief meedoen aan het aanbod. In Borculo doen mee: BC Babo: badminton en dynamic tennis, koersbal, Tai Chi Shin Do Borculo en Gymvereniging Borchlo. In Ruurlo: Dynamic Tennis, Boogschietvereniging de Gouden Treffer, de Achterhookse Folkloredansers, de OSVB met koersbal en gym en RGV met 60+ gym. Er is ook een sportarts aanwezig om alle sport/beweegdrempels met u te kunnen bespreken.

Er zijn meer sport/beweegmogelijkheden  dan u denkt, dus geef u nu op! Wilt u liever niet alleen komen, neem dan gerust iemand mee. Voor opgave of meer informatie kunt u uiterlijk 17 februari een mail sturen naar john@sportfederatieberkelland.nl of bellen naar SFB 0545-476727. Deelname aan de Sportinstuif kost €5,- .

Voor meer informatie www.sportfederatieberkelland.nlAnder nieuws