Header image

Acht podiumplaatsen voor judoka’s ’t Höfke uit Neede

NEEDE - Sportzaal De Marke in Ruinen stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport. Hier werd het jaarlijkse judotoernooi van de organiserende jv Jigoro Kano gehouden, met in totaal 140 deelnemers. Verdeeld over jongens en meisjes, jeugd, junioren en senioren. Aan dit toernooi werd meegedaan door 140 judoka's afkomstig uit: Coevorden, Zandpol, Ommen, Enschede, Deurningen, Glanerbrug, Gramsbergen, Zwolle. Ook judovereniging 't Höfke Neede/Diepenheim was erbij met 9 judoka's waarvan er 8 een podiumplaats wisten te behalen, waaronder maar liefst vier eerste plaatsen, drie maal een tweede plaats en één maal een derde plaats.

Onder grote publieke belangstelling (de zaal en de tribune zat mudjevol) werd er felle strijd geleverd op de drie judomatten door de judoka's die verdeeld in 26 poules en in 4 tijdsblokken streden om de hoogste eer.

eerste plaatsen waren er voor: In de categorie jeugd jongens 8-9 jaar tot 25 kg, Kevin Tuitert uit Goor, In de categorie jeugd meisjes 8-10 jaar tot 31 kg, Cheryl Hengeveld uit Neede, In de categorie jeugd jongens 10-12 jaar tot 40 kg, Ramon Vonder uit Hengevelde. In de categorie jeugd jongens 12-14 jaar tot 48 kg, Luka Dekker uit Goor.

Een tweede plek was er voor: In de categorie jeugd meisjes 8-10 jaar tot 27 kg, Brigitte Hengeveld uit Neede. In de categorie jeugd jongens 13-15 jaar tot 48 kg, Luuk Hofmeijer uit Hengevelde. In de categorie jeugd meisjes 12-13 jaar tot 48 kg, Anouk Vonder uit Hengevelde

Een derde plek, in de categorie jeugd meisjes 11-13 jaar tot 48 kg, Mandy Vonder uit Hengevelde