Header image

HCR Prinsen Haarlo wint en speelt zich veilig

HAARLO - Door een prima 6-2 overwinning op de nummer drie van de ranglijst STZ Zundert hebben de driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen zich definitief verzekerd van nog een jaar eredivisiedriebanden.
Na de eerste twee partijen was de wedstrijd nog in evenwicht, maar in het tweede deel trok de ploeg van manager Dinand Prinsen de wedstrijd toch naar zich toe. De enige verliespartij deze middag kwam op naam van Raymud Swertz die het niet kon bolwerken tegen Raymon Groot, die na 46 beurten de winst binnen haalde met 36-50. 
Jelle Pijl tegen Rik van Beers en Anno de Kleine tegen Barry van Beers bracht de thuisclub toch op een voorsprong. Pijl won in een goed gespeelde partij met 50-31 in 36 beurten en De Kleine speelde een solide partij en kon na 41 beurten zijn keu opbergen. Van Beers stond toen op 34 caramboles.
De beslissing moest komen in de partij tussen de beide kopmannen Dick Jaspers en Roland Forthomme. De Belg stond constant aan de goede kant van de score en bij de stand 28-38 leek een puntendeling dan ook de meest logische uitslag van deze wedstrijd.
Jaspers dacht daar echter toch anders over en trok aan het langste eind door in vier beurten de nodige 22 caramboles voor de winst te scoren met een begin van acht caramboles en een slotserie van tien caramboles.
“Wij zijn natuurlijk ontzettend blij dat wij ons nu al hebben verzekerd van klassenbehoud”, aldus Dinand Prinsen na afloop.Ander nieuws