Header image

HCR Prinsen wint derby geflatteerd van Bousema

HAARLO - HCR Prinsen is ook na de negende ronde in de Buffalo League nog steeds ongeslagen. In de derby in Lochem behaalde de ploeg van captain Dinand Prinsen een geflatteerde 0-8 overwinning.

 

“Als het 4-4 was geworden of misschien wel een kleine overwinning voor ons dan had denk ik hier niemand iets van gezegd”, aldus een toch wel licht teleurgestelde Ronny Hazewinkel van Bousema na afloop.

 

Dinand Prinsen was ook duidelijk. “Wij hebben de winst te danken aan de eerste twee partijen die op het goede moment onze kant opgingen. Maar ook Anno de Kleien herpakte zich bij de stand 21-22 uitstekend waardoor we na drie partijen al op 0-6 stonden. Dat Dick Jaspers alsnog van Martin Horn won, had ik echt niet meer gedacht”.

 

Na twee gespeelde partijen in Lochem stond de koploper uit Haarlo op een 0-4 voorsprong. Op beide tafels werden de partijen in de eindfase beslist in het voordeel van HCR Prinsen. De partij waar veel toeschouwers op afkwamen was ongetwijfeld die tussen Jelle Pijl en Wesley de Jaeger. De man uit België stond vanaf het begin steeds een paar caramboles voor op de man die nog altijd als één van de weinigen ongeslagen is. Beide biljarters gingen pauzeren met de tand 20-17, maar na de hervatting begon Pijl steeds beter in zijn spel te komen, maar stond na 25 beurten nog wel op een 33-31 achterstand. Toen De Jaeger vijf nullen op rij plaatste was Pijl er als de kippen bij om de partij naar zich toe te trekken en finishte na 32 beurten. Zijn tegenstander maakte in de na beurt één carambole en bleef op 35 steken.

 

Op de andere tafel ontspon zich een bijna identiek spelbeeld, alleen hier was Raymund Swertz vanaf het begin aan de winnende hand tegen Therese Klompenhouwer. Na 33 beurten stond hij op 36 caramboles en de tienvoudige Nederlands kampioen bij de vrouwen op 31. Toch had de man uit Noord-Limburg  nog acht beurten nodig om de finish te halen. Klompenhouwer sprokkelde nog wel enkele caramboles bij elkaar, maar bleef steken op 36 na 41 beurten.

 

De beslissing of HCR Prinsen nog ongeslagen zou zijn of een puntendeling moest toestaan moest komen uit de laatste twee partijen. Anno de Kleine begon namens de koploper furieus tegen Stefan Galla. Na zeven beurten had hij al een 6-17 voorsprong en niets lag een overwinning in de weg. Toch werd het in het tweede deel nog spannend toen na de pauze de Duitser goed terug kwam tot 21-22 na 19 beurten. De Kleine onderkende het gevaar maakte een serie van vijf en nam weer wat ruimer afstand. En dat was nodig ook, want in de partij tussen de  beide kopmannen stond Martin Horn vanaf het begin goed te spelen tegen Dick Jaspers. De Duitser was duidelijk op revanche voor de zaterdag geleden nederlaag in de Duitse competitie. Halverwege stond het na zeven beurten 20-7 en kort voor de finish stond Horn op een 35-23 voorsprong.

 

De Kleine liet er ondertussen geen gras over groeien, scoorde in de 24ste beurt nogmaals vijf caramboles. Een beurt later maakte hij opnieuw vijf caramboles en besliste de partij in 25 beurten. Galla kwam in de na beurt tot 24 caramboles.

Op de andere tafel kwam Jaspers in de achttiende beurt terug tot 36-30 en drie beurten later, bij de stand 38-32, trok hij met een serie van acht caramboles alsnog aan het langste eind. Een winst die eigenlijk niemand meer had verwacht.Ander nieuws