Header image

Ruurlo – Politie onderzoekt aangiften misbruik

RUURLO - De politie heeft woensdag 3 oktober een 52-jarige man uit Ruurlo aangehouden op verdenking van seksueel misbruik. Drie vrouwen hebben aangifte gedaan tegen de man. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Het rechercheonderzoek ging van start nadat een familielid van de man zich bij de politie meldde. Zij deed aangifte van misbruik dat ongeveer 10 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden, toen zij minderjarig was. De politie stelde een onderzoek in en heeft inmiddels nog twee aangiften opgenomen van jonge vrouwen die aangifte doen van het feit dat de man ontucht met hen heeft gepleegd.

Ook bij deze vrouwen zou het ontucht hebben plaatsgevonden toen zij minderjarig waren. Één aangifte betreft ontucht wat gepleegd zou zijn in 1999, de andere aangifte gaat over ontucht gepleegd tussen 2009 en 2011. Naast deze aangiften heeft de politie ook meerdere getuigen gehoord.

De 52-jarige man is woensdag door de politie aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.Ander nieuws