Header image

2000 kinderen tennissen met Menzis Tenniskids@school

DOETINCHEM - Ruim 2000 kinderen uit Doetinchem doen de komende maanden mee aan Menzis Tenniskids@school. Met dit grootschalige project willen zorgverzekeraar Menzis, de gemeente Doetinchem, Sportservice Doetinchem en de KNLTB kinderen in beweging krijgen en hen in aanraking laten komen met tennis. Op woensdag 29 mei wordt het schooltennisproject afgesloten met een groot slotevenement op het plein voor het gemeentehuis van Doetinchem.
 
Slotevenement met Jacco Eltingh

Momenteel maken duizenden kinderen van Doetinchemse basisscholen tijdens hun gymles kennis met tennis. 12 basisscholen nemen samen met vijf tennisverenigingen uit Doetinchem deel aan het Menzis Tenniskids@school project. Als afsluiting van het project gaan de kinderen gezamenlijk tennissen tijdens een slotevenement op woensdag 29 mei. Zo kunnen ze samen sporten en bewegen en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd. Bij het evenement zijn Jacco Eltingh (oud-toptennisser en Technisch Directeur van de KNLTB) en Bart Boonstra (presentator Nickelodeon) aanwezig. Het evenement is van 9:00 uur tot 14:00 uur op het plein voor het gemeentehuis van Doetinchem.
 
90.000 kinderen in beweging

Vorig jaar werden via het Menzis Tenniskids@school ruim 90.000 kinderen bereikt. In het Menzis Tenniskids@school project worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. Menzis is sinds 2010 partner van de KNLTB. Menzis en de KNLTB willen jaarlijks 10.000 kinderen structureel aan het tennissen krijgen. Daarvoor is het programma 'Menzis Tenniskids@school' ontwikkeld dat de doorstroom van jeugdactiviteiten naar de tennisvereniging verbetert. Met Menzis Tenniskids@school maken kinderen kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. Het doel van Menzis Tenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids programma op de vereniging en hierbij structureel gaan bewegen.

Over Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Over de KNLTB

De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1.700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor het wedstrijdaanbod van competities en toernooien en voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert toptennisevenementen als de Davis Cup, Fed Cup en alle nationale kampioenschappen.Ander nieuws