Header image

3e editie van Trekkertrek Nieuw Wehl

WEHL- Op 29 juli zijn er weer zwarte rookpluimen en stijgende tractoren te aanschouwen tijdens de Trekkertrek wedstrijd in Nieuw Wehl. De organisatie heeft zich door het slechte weer in 2011 niet uit het veld laten slaan. Dit jaar wordt het evenement mooier dan ooit. Nieuw zijn de stormbaan in de vorm van een tractor en wordt het goede doel Duchenne Heroes gesteund met een stunt op de sleepbaan. Daarnaast keert, na het succes van vorig jaar, de Stoere Boerinnen Klasse weer terug. De dag wordt afgesloten met een daverend tentfeest onder muzikale begeleiding van de band Royal. Kortom alles voor een ouderwets gezellige dag!

Tijdens de wedstrijd zullen meer dan 70 deelnemers met hun tractoren de strijd aan gaan met elkaar. Dat de wedstrijd steeds populairder wordt in de regio heeft Trekkertrek Nieuw Wehl dit jaar geweten. Binnen ruim twee uur waren alle startplaatsen vergeven. Hierdoor heeft de organisatie echter ook mensen in- en buiten de regio moeten teleurstellen. Na het grote succes van vorig jaar wordt ook in 2012 de Stoere Boerinnen Klasse verreden. In deze klasse strijden 10 pittige dames om de titel: Stoerste Boerin van Nieuw Wehl.

In de pauze steunt Trekkertrek Nieuw Wehl het goede doel Duchenne Heroes. Het regionale team MT Bram Achterhoek gaat zeven dagen lang 100 kilometer per dag fietsen om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de spierziekte Duchenne.

De organisatie roept het publiek op om de sleepwagen (die normaal met tractoren wordt voortgetrokken) zo ver mogelijk voort te trekken. Per getrokken meter wordt er een bedrag aan dit goede doel gegeven. Trekkertrek Nieuw Wehl hoopt dat er zoveel mogelijk enthousiaste mensen helpen de sleepwagen voort te trekken zodat er een mooi bedrag kan worden overhandigt aan het team MT Bram Achterhoek.

Voor de kinderen is er naast een springkussen ook een grote stormbaan in de vorm van een tractor. Ook staat er een stand verzorgt door De Negelaer Creatief waarin de jeugd onder andere kan schilderen. Kinderen onder de 12 jaar hebben bovendien gratis entree. Zo wordt Trekkertrek Nieuw Wehl een dag uit voor het hele gezin. Na de wedstrijd gaat het feest door in de tent met muzikale ondersteuning van de band Royal. Het tentfeest zal rond 18.00 uur starten en tot 22.00 uur doorgaan.

Trekkertrek Nieuw Wehl wordt op zondag 29 juli gehouden aan de Mgr. Hendriksenstraat te Nieuw Wehl en start om 09.30 uur. De entree bedraagt € 5,-.Ander nieuws