Header image

De Graafschap staat op en boekt knappe zege op MVV

Doetinchem - De Graafschap heeft de lastige uitwedstrijd bij MVV Maastricht winnend afgesloten: 1-3. De Superboeren verloren de laatste drie duels met 3-2 en hadden eindelijk weer reden tot juichen. Sjoerd Ars scoorde tweemaal en diens invaller Fabian Serrarens scoorde ook.

In Maastricht kwamen de Superboeren twee oude bekenden tegen. Dean Koolhof zat op de bank bij de thuisploeg, terwijl ex-MVV'er en oud-Superboer Bryan Smeets als toeschouwer aanwezig was. Zij zagen dat De Graafschap al na vijf minuten op voorsprong kwam via Ars: 0-1. Hij schoot een strafschop, na een overtreding van MVV-goalie Michael Verrips op Mark Diemers, krachtig tegen de touwen.

Verrips was vijf minuten later wel in staat om een goal van diezelfde Ars te voorkomen. De keeper ving een omhaal van de spits. Daarna was het de beurt aan MVV, dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Via Marvin Ogunjimi scoorde de thuisploeg ook, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Kort daarna moest Filip Bednarek ingrijpen op een schot van Samy Mmaee, terwijl de keeper een poging van Ogunjimi naast zag hobbelen.

De hectische eerste helft was nog lang niet voorbij en Ars maakte na 34 minuten wél zijn tweede van de wedstrijd, ditmaal op aangeven van Daryl van Mieghem: 0-2. Lang duurde de feestvreugde voor de spits niet, want hij moest geblesseerd het veld verlaten. MVV deelde daarna ook zelf een dreun uit, via Jonathan Okita. Hij maakte de 1-2, maar kon daar eveneens niet lang van genieten. Vlak voor rust mikte invaller Serrarens na een pass van Van Mieghem namelijk de 1-3 tegen de touwen.

Het was een perfect moment voor de derde treffer, al bleef het na rust oppassen geblazen. Dat bleek bij een strak schot van Okita en redding van Bednarek. De Graafschap controleerde het duel echter na rust en domineerde ook in een fase. Serrarens kreeg uit een voorzet van Jordy Tutuarima dé kans op de 1-4. Hij stuitte, net als Diemers, op Verrips. De Graafschap controleerde in de tweede helft, raakte via Van Mieghem het zijnet en zag de driepunter niet meer in gevaar komen. De eerste overwinning van 2018!

Bron: De Graafschap