Header image

Geen parkvilla’s bij Ruimzicht Doetinchem

DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem heeft in het kader van de sanering van bouwplannen besloten de bouw van de Ruimzichtvilla’s niet door te laten gaan. Dit bouwproject bleek onvoldoende haalbaar en daarom hebben projectontwikkelaar en gemeente besloten het bouwproject te staken.

In 20xx is het huidige Hotel Villa Ruimzicht en het omliggende park door de gemeente verkocht voor het symbolische bedrag van xxx. Deel van de overeenkomst was dat achter het hotel, tussen Rietveldlyceum, Haareweg en Mullerstraat, hoge parkvilla’s zouden komen. Deze locatie is inmiddels bouwrijp gemaakt, maar de crisis in combinatie met weinig belangstelling van potentiële kopers, hebben beide partijen doen besluiten van de bouw af te zien.

Wat gebeurt er nu? De locatie blijft voorlopig ingericht als grasveld. Waarnodig wordt het padenstelsel aangevuld en wordt het speeltoestel verplaatst naar een bereikbaar deel van het park. Het blijft mogelijk dat hier in de toekomst bebouwing komt, maar vooralsnog is hiervoor geen alternatief.Ander nieuws