Header image

Gelderse keepersschool in Achterhoek blijft maar groeien

DOETINCHEM - De Gelderse Keepersschool levert voor het nieuwe seizoen zeven spelers af voor een betaaldvoetbalclub. Een record. 'Onze modules slaan blijkbaar aan', zegt oprichter Edwin Susebeek.

 

Susebeek, ook al jaren keeperstrainer bij De Graafschap, begon 17 jaar geleden met een handvol kleine keepertjes in het Achterhoekse dorp Veldhoek met een duidelijke missie. Hij wilde talentvolle spelers ontwikkelen en beter maken. Dat de school, bedoeld voor voetballers tussen de 7 en 19 jaar, zo'n groot succes is geworden en volledig uit zijn jasje is gegroeid, had ook Susebeek nooit verwacht.

 

Afgelopen seizoen trainden iedere week op de zondagochtend ongeveer 190 jongens en meisjes die de fijne kneepjes van het keepersvak willen leren. Daarnaast organiseert de Gelderse Keepersschool ook al vier avonden in de week extra privé-trainingen. 'Het is super mooi dat dit gebeurd. De insteek is en blijft beter worden en het blijft ook een school voor iedereen Of je nu in de D5 of de C2 speelt', zegt Susebeek.

 

De Doetinchemmer zegt trots te zijn op een nieuw record. 'Zeven jongens maken nu de overstap naar een betaald voetbal club. Dat hebben we niet eerder gehad. En één talentvolle keeper gaat nu voor het eerst naar een buitenlandse club, Rot Weiss Essen. Dat is Lennart Brandes. Daar zijn we uiteraard heel trots op.'

 

Daarnaast maken zes andere keepers de overstap naar de clubs FC Den Bosch, FC Twente en De Graafschap. 'In 17 jaar zitten we nu op 90 keepers die naar een bvo zijn gegaan. Dat is echt veel. Blijkbaar slaan onze modules aan en hebben wij als school aantrekkingskracht op nieuwe keepers.

 

Door Mediapartner Omroep Gelderland.Ander nieuws