Header image

Gospelzanger Reyer met paastour in het Nieuwe Dijkhuis

DOETINCHEM- De Nederlandse gospelzanger Reyer van Drongelen (artiestennaam ‘Reyer’) treedt vrijdag 29 maart met zijn band op in het Nieuwe Dijkhuis. Hij doet Doetinchem aan in het kader van zijn 'Hoop in Mij'-paastour.

Reyer wordt regelmatig beschreven als een muzikale duizendpoot. Zijn muziek is afwisselend Engels- en Nederlandstalig. De avond in het Nieuwe Dijkhuis staat met name in het teken van Pasen. De periode voor Pasen staat voor bezinning en verstillen; overdenking en dankzegging. Het is een tijd waarin stil gestaan wordt bij de essentie van het christelijk geloof: de dood en opstanding van Jezus. 

 Tijdens de ‘Hoop In Mij’ paastour verzorgen Reyer en zijn band intieme aanbiddingsavonden die ruimte geven voor overdenking. Met een akoestische setting en aanbiddingsliederen die de essentie van Pasen raken, ontstaan bijzondere muzikale momenten in de 40 dagen tijd, waarin de boodschap minstens zo intens doorklinkt in het hart als de liederen dat doen. ,,De boodschap van Pasen is de absolute basis van ons geloof” aldus Reyer. ,,Voor mij is het essentieel dat we stilstaan bij wat het offer van Jezus voor ons betekent en dat we het Leven mogen vieren wat Hij ons heeft gegeven.”

Kaarten voor de ‘Hoop In Mij’ paastour kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.zingenindekerk.nl of op de avond zelf aan de deur.

Het Nieuwe Dijkhuis is gevestigd aan de Burg. van Nispenstraat in Doetinchem. Deuren openen om 19.15 uur. Het concert begint om 20 uur.Ander nieuws