Header image

Helingonderzoek afgerond; gevonden sieraden van inbraken

DOETINCHEM - Het woninginbrakenteam heeft een onderzoek afgerond en proces-verbaal opgemaakt tegen twee vrouwen uit Doetinchem. De vrouwen waren in het bezit van sieraden en laptops die bij inbraken zijn gestolen. De politie publiceerde de foto’s van die sieraden op het internet. De aanpak van inbraken heeft een hoge prioriteit voor de politie.

De politie kwam en partij sieraden en enkele laptops tegen tijdens een huiszoeking voor een ander onderzoek. Al snel ontstond het vermoeden dat deze afkomstig waren van inbraken of insluipingen die Achterhoek zijn gepleegd. De aangetroffen voorwerpen zijn gematcht met aangiftes. Hieruit bleek dat de gevonden laptops gestolen waren bij inbraken. Foto’s van de sieraden zijn op het internet gepubliceerd. Ook is er een speciale kijkavond georganiseerd zodat gedupeerden van inbraken de sieraden ook konden bekijken.

Twee gedupeerden herkenden de sieraden. De laptops en sieraden zijn buitgemaakt bij drie inbraken in Doetinchem en één in Silvolde die in september en oktober vorig jaar zijn gepleegd. Op maandag 6 februari heeft de politie een 21-jarige bewoonster van de woning waarin de spullen gevonden zijn aangehouden. Ook een bekende van haar, een 20-jarige vrouw, is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op van heling.Ander nieuws