Jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi Doetinchem groot succes

DOETINCHEM - Op woensdagmiddag 5 februari vond het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi plaats voor de basisscholen uit de gemeente Doetinchem. Jongens en meisjes van verschillende basisscholen gingen de strijd aan om de felbegeerde 1e plaats. Met maar liefst 23 teams van 11 verschillende basisscholen uit de gemeente Doetinchem was het schoolvolleybaltoernooi een groot succes. Dit volleybaltoernooi wordt jaarlijks georganiseerd door volleybalvereniging Orion in samenwerking met Sportservice Doetinchem. Eerstejaars studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Graafschap College werden ingezet om de wedstrijden te fluiten.

Ook dit jaar werd er volgens de regels van het startniveau van het CMV minivolleybal 4 gespeeld. Dat wil zeggen dat alleen de tweede bal (set-up) gevangen en gegooid mocht worden. Door deze spelregels ontstond er meer en leuk samenspel, zelfs voor de kinderen die nog niet zo bekend zijn met de volleybaltechnieken. Alle scholen ontvingen vooraf kant en klare lessen, zodat er in de gymles goed geoefend kon worden en dit was terug te zien in het spel!

De kinderen en ook de begeleiders gingen enthousiast op in het spel en naarmate het toernooi vorderde, werd het spelniveau ook steeds hoger. Tijdens het toernooi kwamen ook nog twee toppers van Orion heren 1 langs, namelijk Mark Pothuma en Dick Heusinkveld. Er werd een wedstrijd gefloten en de toppers gingen op de foto met de aanwezige kinderen.

Na de poulewedstrijden stonden de halve finale wedstrijden op het programma. De eerste halve finale ging tussen OBS de Huet 1 en de Wegwijzer 3. De tweede halve finale ging tussen OBS de Huet 2 en Candaschool 1. Spannende wedstrijden met mooi volleybalspel, maar beide wedstrijden werden uiteindelijk gewonnen door OBS de Huet. De spelers van beide teams lieten zien dat ze al veel ervaring hadden met volleybal. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat werd OBS de Huet 1. OBS de Huet 2 eindigde op de 2e plaats, de Wegwijzer op de 3e plaats en de Canadaschool op de 4e plaats.