Header image

Kindervrijmarkt in centrum Doetinchem

DOETINCHEM - De traditionele kindervrijmarkt blijft morgen, ondanks de slechte weersomstandigheden, gewoon buiten. Een poging om de markt juist vanwege de slechte weersverwachting naar het leeggekomen winkelpand van V&D te verplaatsen is gestrand. Door de verwachte toeloop en het grote aantal aanmeldingen kon de veiligheid niet worden gegarandeerd. 

Voor de kindervrijmarkt in het centrum zijn dit jaar 654 aanmeldingen. De extreme weersomstandigheden dreigen echter een zware wissel te trekken op de traditioneel gezellige markt. Het leek zowel de eigenaar als de gemeente daarom een goed alternatief als hiervoor het pand van V&D kon worden ingezet. Het is immers al leeg. 

Het is echter juist de grote animo die dit onmogelijk maakte. Op de begane grond kunnen maximaal ongeveer 250 plekken worden vergeven. De verdiepingen konden om veiligheidstechnische redenen niet opengesteld worden. Dat zou betekenen dat meer dan de helft van het aantal aanmeldingen niet gehonoreerd zou kunnen worden. 

Bovendien beschikt het pand over niet meer dan twee ingangen, waarbij in geval van onverhoopte calamiteiten een veiligheidsrisico ontstaat. Met name door de relatief losse opstelling van de aan te bieden waren. Bij een winkelopstelling, zoals destijds bij de V&D, zijn er wel voldoende veiligheidsmaatregelen te treffen. 

Zowel de eigenaar, centrummanagement, als de gemeente vinden het jammer dat het niet gelukt is, omdat het in de gegeven omstandigheden een mooie oplossing zou zijn geweest. De wens weegt echter niet op tegen het vergrote veiligheidsrisico.Ander nieuws