Header image

Nieuw afvalbrengpunt in Doetinchem

DOETINCHEM - Vanaf 6 augustus 2012 kunnen inwoners van de gemeente Doetinchem terecht op een geheel vernieuwd afvalbrengpunt. De ingang van het nieuwe afvalbrengpunt bevindt zich op een andere plek dan voorheen, namelijk aan de Roerstraat. Op het nieuwe brengpunt kan alleen nog met PIN worden betaald.

Het brengpunt is overzichtelijker en gebruiksvriendelijker ingericht en beschikt over een nieuw depot voor klein chemisch afval. Het bordes waar de auto’s rijden ligt op het nieuwe brengpunt een meter hoger dan de afvalcontainers. Op die manier kan het afval gemakkelijker in de containers worden gegooid. Het brengpunt is beter gescheiden van de gemeentelijke gebouwen, het wagenpark en de zoutloods. Op die manier wordt het overzichtelijker en veiliger voor zowel bezoeker als gemeente.

Verruiming openingstijden Op dit moment kan afval van maandag t/m vrijdag naar het brengpunt worden gebracht tussen 8.00 en 12.00 uur of tussen 12.30 en 15.00 uur. Ook op zaterdag is het brengpunt geopend tussen 8.00 en 11.30 uur. Vanaf 17 september worden de openingstijden echter verruimd. Iedere werkdag kunnen inwoners er tussen 8.30 en 17.00 uur terecht, en op zaterdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Tijdelijk brengpunt tot 6 augustus Tot 6 augustus kan het afval nog worden weggebracht naar een tijdelijk brengpunt. De ingang naar dit tijdelijke brengpunt ligt aan de Kajuitstraat.

Meer informatie over openingstijden, inzameldagen en soorten afval vinden inwoners op www.doetinchem.nl/afvalkalender.Ander nieuws