Header image

Politie waarschuwt voor zakkenrollers in Doetinchem

DOETINCHEM - Iedereen kent ze wel, de waarschuwingen om je tas goed in de gaten te houden uit angst voor zakkenrollers.

Deze preventieacties van de politie hebben meestal succes, vooral wanneer er in je eigen stad aandacht aan wordt besteed. Dat het nodig is, blijkt uit de stijging van aangiften van zakkenrollerij in Doetinchem. De politie gaat om die reden in de zomerperiode regelmatig op pad om het winkelend publiek voor zakken-rollers te waarschuwen. Natuurlijk hoopt zij ook verdachten aan te kunnen houden.

Wat is er nou vervelender dan dat je tijdens een dagje shoppen merkt, dat je portemonnee uit je tas is gestolen? Een bekend verhaal voor velen, en veel mensen weten zich er gelukkig tegen te wapenen. Zakkenrollerij is echter nog wel aan de orde van de dag. Het komt vooral voor op plaatsen waar mensen winkelen en hun tas even niet in de gaten houden.

Zakkenrollers slaan toe op drukke plekken met veel publiek. Een paar voorbeelden: in kledingwinkels, supermarkten of op weekmarkten. Ook tijdens (muziek)evenementen weten de grijpgrage vingers van zakkenrollers soms te scoren.

Agenten houden regelmatig in samenwerking met gemeenten en/of winkeliersverenigingen acties om het winkelend publiek op zakkenrollers te attenderen. Ook zijn er acties waarbij politieagenten speciaal in burgerkleding op pad gaan om zakkenrollers aan te houden.

In Doetinchem gaat de politie in de zomerperiode ‘op pad’ om zakkenrollerij tegen te gaan. Daarbij doet ze natuurlijk een dringend beroep op het winkelend publiek. Neem je eigen maatregelen en bij verdachte gedragingen neem contact met de politie op. Bel 0900 -8844. Probeer het signalement van de verdachte door te geven en waarschuw ook de winkelier. Doe altijd aangifte wanneer je de dupe bent geworden.Ander nieuws