Ruim 1000 basisschoolleerlingen bij schoolvoetbal Doetinchem

DOETINCHEM - Op woensdag 23 maart, 6 en 13 april hebben 20 basisscholen uit de gemeente Doetinchem meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi.  In totaal deden maar liefst 700 basisschoolleerlingen mee aan het toernooi voor de groepen 7 en 8 en ruim 300 basisschoolleerlingen mee aan het toernooi voor de groepen 5 en 6. Het jaarlijks terugkerende schoolvoetbaltoernooi werd georganiseerd door de scheidsrechtersvereniging ‘Doetinchem en Omstreken’ en voetbalvereniging DZC ’68. Beide verenigingen worden ondersteund door Sportservice Doetinchem.

Schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8
Maar liefst 12 jongensteams en 30 meidenteams hebben op 23 april gestreden om de felbegeerde titel ‘Kampioen schoolvoetbal van Doetinchem’. Bij de jongens streden OBS en OBS de Huet om de felbegeerde eerste plaats. De winnaar, OBS Plattenburg, mag Doetinchem vertegenwoordigen bij de regiofinales. Montessorischool de Pas won van basisschool `t Prisma en ging er hierdoor met de derde prijs vandoor. De Fair Play Prijs voor het meeste sportieve spel, ging naar basisschool de Zonneboom.

Bij de meisjes 7-tallen deden ruim 300 meiden mee aan het voetbaltoernooi; een record aantal. Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport  en het deelnemers aantal is een mooie impuls voor het meidenvoetbal in Doetinchem met het aankomende EK vrouwenvoetbal in 2017. OBS Plattenburg won de uiteindelijke finale van OBS Mozaïek. De derde plaats werd gewonnen door Augustinus uit Gaanderen en `t Prisma eindigde op de vierde plaats.

Op woensdag 6 april stonden de jongens 7-tallen op het programma. 22 teams van 19 verschillende basisscholen gingen de strijd met elkaar aan. Tijdens de finale wedstrijden ging BS Dichterbij er met de eerste prijs vandoor. Op de tweede plaats eindigde OBS Hagen. Op plek drie staat de Wilhelminaschool en S.O. Isselborgh ging er met de vierde plaats vandoor.

Schoolvoetbaltoernooi groep 5 en 6
Op woensdag 13 april waren de laatste schoolvoetbaltoernooi wedstrijden voor de groepen 5 en 6. Dit jaar voor de tweede keer georganiseerd met een record aantaldeelnemers. Vorig jaar deden er 80 kinderen mee, dit jaar stond de teller op maar liefst 320 deelnemers. Bij de jongens ging OBS Plattenburg er met de titel vandoor. OBS Mozaïek is tweede geworden en het tweede team van OBS Mozaïek ging er met de derde plek vandoor.  Ook bij de meisjes viel OBS Mozaïek in de prijzen. Zowel de eerste als de tweede plaats ging naar de school toe. Op de derde plaats is Montessorischool de Pas geëindigd. De Wilhelminaschool (meisjes) heeft het meest sportief gespeeld en heeft de Fair Play Prijs gewonnen.

Promotie EK 17 en Graafschap Spelers
In augustus 2017 vind het EK vrouwenvoetbal plaats in Nederland waarvan Doetinchem één van de speelsteden is. Door de enorme groei van het meidenvoetbal in Nederland en in Doetinchem waren Siri Worm (NL team), Vincent Vermeij en Kristopher Vida (De Graafschap) aanwezig om de jonge speelsters aan te moedige. Er zijn tevens opnamen gemaakt voor een promotiefilmpje voor het EK. Uiteraard was er ook ruimte voor een handtekening en een fotomoment.