Header image

Voorronde regionale biertapwedstrijden in Doetinchem

DOETINCHEM - De horeca is één van de grootste branches in Nederland. Het tappen van een goed pilsje is niet zo maar iets, maar daadwerkelijk een professioneel beroep. Het wordt door de vakbranche zelfs gezien als een kunstwerk. Het juist spoelen en uit laten lekken van de glazen, de precieze druk van de bierkraan, hoe houdt je het glas op de juiste manier onder de tapkraan, het wegzetten van het volgetapte glas, het afschuimen daarvan én ook heel belangrijk: het uitserveren.... Het zijn enkele kenmerken wat met de nodige preciessie moet worden gedaan.

Maandag 28 oktober worden alweer de vierde ‘Doetinchemse Biertapwedstrijden’ gehouden in Eetcafe De Gebroeders aan de Grutstraat 10 in Doetinchem. De winnaars van deze ‘Doetinchemse Biertapwedstrijden’ mogen meedoen aan de regionale kampioenschappen; maandag 25 november in Nijkerk.

De biertapwedstrijden van de afgelopen jaren zijn een enorm succes geweest. Er werd op hoog niveau zowel getapt als gedronken. Vorig jaar ging zelfs een grote groep Achterhoeksers mee naar de regionale biertapwedstrijden in Nijkerk om de ‘lokale helden’ aan te moedigen. Hoewel de resultaten iets tegen vielen, was het qua sfeer en gezelligheid zeker een 10 met een gouden griffel.

Vakmanschap en ook gezelligheid zullen maandag 28 oktober tijdens de ‘Doetinchemse Biertapwedstrijden’ dan ook weer centraal staan. Spreekstalmeester Vidal Horjus zal de avond op vakkundige wijze aan elkaar praten. De deskundige jury bestaat uit: Paul Gerritsen (Koninklijke Horeca Nederland), Hennie Heinzeman (Grolsch), Gerard Beier (Terborgse Wijncentrale), Albert Ketz (Sligro Doetinchem), Heinz Wolters (Tapservice Oost Nederland) en Rene Gregoor (oud-uitbater Cafe Merleyn).

De deelname voor horecapersoneel deze avond is geheel gratis, evenals de toegang voor overige belangstellenden. Deelnemers uit de Achterhoek en Liemers kunnen zich opgeven bij Eetcafe De Gebroeders, tel: 0314 – 392218.



Ander nieuws