Header image

Wat levert maatschappelijk betrokken ondernemen op?

DOETINCHEM- Op 10 april a.s. om 19.30 uur organiseert het Centrum voor Jong Ondernemerschap in Doetinchem een seminar met als thema: maatschappelijk betrokken ondernemen. Centraal staat daarbij de vraag: “Welke meerwaarde creëer ik door maatschappelijk betrokken te ondernemen?” De locatie is het nieuwe gebouw van Rabobank Graafschap-Midden aan de Terborgseweg 104 in Doetinchem.

Maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) hanteert de term ‘betrokken’ in plaats van ‘verantwoord’ zoals in MVO. Terwijl MVO redelijk sterk leeft bij ondernemers in de Achterhoek, is er minder aandacht voor MBO. Bij MBO gaat het om het geven van (directe) steun aan maatschappelijke initiatieven en om het tonen van betrokkenheid bij sociale vraagstukken in de directe of indirecte omgeving van de onderneming.

Door middel van praktijkcases en inspirerende sprekers wil het CvJO, samen met enkele partners, ondernemers uit de Achterhoek inspireren en motiveren om (meer) maatschappelijk verantwoord te ondernemen door hun maatschappelijke betrokkenheid te vergroten. Zodra de deelnemers naar huis gaan weten ze precies welke meerwaarde ze hiermee kunnen creëren en kunnen ze direct aan de slag met maatschappelijk betrokken ondernemen.

Sprekers zijn o.a. Timmo Terpstra (directeur Peeze koffie) & Hans Biesheuvel (voorzitter MBK Nederland) die vanuit de praktijk vertellen over hun visie op maatschappelijk betrokken ondernemen. De avond wordt afgesloten met een hands-on inspiratiesessie van Eerde de Swart (MBO-expert bij MVO Nederland).

Meer informatie of direct inschrijven

Kijk op www.komvoor.nl of neem contact op met Tijmen Elshof (0314 - 642 061).Ander nieuws