Header image

Gemeente Bronckhorst brengt elektrisch rijden naar inwoners

HENGELO - Veel mensen overwegen het kopen of leasen van een schone elektrische auto, maar durven nog niet, denken dat het te duur is of zien andere bezwaren. Daarom organiseert de gemeente Bronckhorst de Elektrisch Rijden Ervaring. Inwoners van Bronckhorst kunnen op 23 maart, 30 maart en 6 april een proefrit maken in verschillende nieuwe of gebruikte elektrische auto’s naar keuze. Naast deze unieke mogelijkheid om elektrisch rijden in eigen omgeving te ervaren, krijgen deelnemers onderweg uitgebreide informatie.

Deelnemers kunnen kiezen uit diverse modellen, zoals onder andere een Audi e-tron en Jaguar i-Pace. Maar ze kunnen ook kennis maken met elektrische auto’s die betaalbaarder zijn, zoals de Volkswagen e-Golf, Hyundai Ioniq en Kona, Nissan Leaf, Kia e-Niro of Fiat 500e. Of de Renault Zoe, die ook als scherp geprijsde, gebruikte auto te rijden is. Deelnemers aan de Elektrisch Rijden Ervaring rijden steeds tussen 11.00 en 15.00 uur van de ene plaats naar de andere. Op 23 maart loopt de route tussen Hengelo en Vorden, op 30 maart tussen Hummelo en Zelhem, op 6 april tussen Steenderen en Drempt. 13 april is een uitwijkdag, voor het geval het op een van de dagen erg slecht weer is.

Inschrijven

Inwoners van Bronckhorst die graag een proefrit willen maken, schrijven zich vooraf in via www.bronckhorst.nl/elektrischrijden. Daarbij geven zij de gewenste dag, de gewenste startplaats, het gewenste tijdstip en de gewenste auto’s aan. Als de auto naar keuze op de gewenste dag volgeboekt is, wordt een andere dag aangeboden. Ook rijden in meer dan twee auto’s of bijvoorbeeld op meerdere dagen is mogelijk, mits er nog een auto beschikbaar is. Vol is helaas vol. Deelnemers moeten een geldig rijbewijs hebben én meenemen. Deelnemers rijden zelf, een begeleider zit er namens de organisatie of de deelnemende dealer naast om alles uit te leggen en vragen te beantwoorden. Deelnemers stappen in de ene plaats in, rijden via een bepaalde route naar de andere plaats, stappen daar in een andere auto en rijden terug. De ritjes duren ongeveer een kwartier.

Schoner rijden

De media staan bol van berichten over de noodzaak van schonere lucht en minder opwarming, over de klimaatafspraken in Parijs en over elektrisch rijden. Wij zijn zo gelukkig om in een gebied te wonen met veel groen en gezonde lucht, maar ook wij kunnen daarin nog verbetering brengen. Daarom ondersteunt de gemeente Bronckhorst activiteiten op het gebied van schoner rijden, zoals deze Elektrisch Rijden Ervaringen.

Samenwerking

De Elektrisch Rijden Ervaring wordt georganiseerd door de gemeente Bronckhorst samen met de EV Coöperatie. De EV Coöperatie, die als doel heeft om mensen te laten ervaren dat elektrisch rijden echt indrukwekkend leuk is, werkt voor deze dagen samen met lokale dealers zoals Herwers (Hyundai, Renault en Nissan), Van Mossel Kia, Van Mossel Jaguar en Autohaas (Audi en Volkswagen). Deze dealers stellen auto’s en soms ook mensen ter beschikking en ook het team van de EV Coöperatie kan u alles over de auto’s, over elektrisch rijden en over het opladen vertellen.Ander nieuws